Konklusjon og konkurrenter

Peugeot 106 Electric har vunnet på alle punkter, men er langt dyrere enn Think City - skal det frarøve den seieren?

Konklusjon og konkurrenter

Nei, for selv om Peugeot 106 Electric er alt for dyr er den en langt bedre bil enn Think City. Den er mer komfortabel, har lengre rekkevidde og ikke minst har den en langt bedre finish enn hva Think kan vise til.

For dyrt

Trass i at elbiler kanskje kunne bidratt til bedre miljø i bykjernen er det nok rimelig uaktuelt for den vanlige mannen i gata å gå til anskaffelse av en slik bil. De koster rett og slett for mye. En Think City har for eksempel en prislapp på 199.000 kroner, mens Peugeot forlanger uhyrlige 260.235 kroner for sin 106 Electric - Økokrim har tatt saker hvor det har vært mindre penger involvert.

Og dette skal man altså betale for en bil som under helt ideele forhold, forhold som neppe er mulig å oppnå i daglig trafikk, kan nå ni mil før de må stå plugget til en stikkontakt i 8 timer.

Miljøalibier

Konklusjonen på testen er derfor klar. Elbiler er ikke for vanlige mennesker. For skal du ha en elbil må du også ha en ordinær bil i tillegg - og da kan elbilprodusentene skryte så mye de vil av at årsavgiften bortfaller, at du kan parkere gratis i sentrum og at bomringen kan forseres uten at det koster deg en krone.

Foreløpig er elbiler miljøalibier for bilbransjen. De har ikke noen reell effekt, og de er for dyre og dårlige.