Konklusjon og konkurrenter:

Forester er en mellomting mellom personbil og SUV. Men den er ikke den eneste bilen på markedet som kombinerer personbilens kjøreegenskaper ispedd ørlite grann terrengegenskaper.

Konklusjon og konkurrenter:


Men det skal sies at Subaru har kommet frem til et fint blandingsforhold med Forester. Den har behagelige kjøreegenskaper og tilbyr en fremkommelighet som er nok for de fleste - men som ikke egner seg til ekstrem terrengkjøring. Forester med utstyrsnivå GZ, som vår testbil hadde, koster 329.900 kroner. Dette er en godt utstyrt utgave med blant annet hastighetskontroll og elektrisk soltak inkludert i prisen. For å se nærmere på hva som er med av utstyr, kan du gå til avsnittet utstyr og ytelser. Forester med et lavere utstyrsnivå koster 299.900 kroner.

CR-V

Honda CR-V er en av de nærmeste konkurrentene. Den er litt større enn Forester, er litt tyngre - men er faktisk rundt ett sekund raskere i akselerasjon fra 0-100 kilometer i timen (10,5 sekunder). I utstyrsnivå ABS Air koster CR-V 299.900 kroner. Den er da litt dårligere i sikkerhetsutstyr enn Forester, men den er faktisk bedre med tanke på komfortutstyr, enn den rimeligste Foresteren som altså koster det samme: 299.900 kroner. Vår test av Honda CR-V kan du lese her.

Rimeligere Vitara

Suzuki Grand Vitara er et annet alternativ. Med like stort slagvolum men med tre flere hester enn vår testbil, koster Vitara 284.900 kroner. Også denne er litt svakere på sikkerhetsutstyr og komfortdetaljer enn vår testbil, men så koster den jo også litt mindre. Vår test av Vitara finner du her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rommelig Sportage

Vi har tidligere gjort en sammenlikningstest mellom Vitara og Kia Sportage - som også er en konkurrent i denne sammenheng. Sportage med 2,0-liters motor og 128 hestekrefter er en god del tregere enn Forester - hele 14,7 sekunder tar det Sportage å komme opp i 100 kilometer i timen fra stillestående. Den har imidlertid en god del mer bagasjeplass enn Forester. Vår test av Sportage kan du lese her, og sammenligningstesten mellom Sportage og Vitara finner du her.

Raskere RAV

Til slutt: Toyota RAV4. Den er litt kortere og litt høyere enn Forester, og med samme slagvolum og 128 hestekrefter gjør den 0-100 kilometer i timen ett sekund raskere enn Subaruen. Også den er litt svakere på sikkerhetsutstyr, men ellers ikke så ulik den rimeligste utstyrsversjonen av Forester. RAV4 koster 274.800 kroner, og vår test av denne kan du lese her.