Konklusjon og konkurrenter

Kia Shuma vil neppe appellere til de som har et snev av bilinteresse, men for de som ikke setter andre krav enn pris kan den være et alternativ.

Konklusjon og konkurrenter

Det finnes overhodet ikke noen sider ved Kia Shuma som appellerer til mennesker med et snev av bilinteresse. For Kia Shuma er med sitt imiterte treverk omtrent like smakløs som den er kjedelig.

Billig, og god garanti

Likevel kan vi godt forstå hvorfor enkelte går til anskaffelse av en slik bil, for biler er dyrt i Norge og derfor fremstår de 159.900 kronene som Kia forlanger for Shuma som rimelig - og selv om bilen virker både simpel og billig har den en nybilgaranti som gjelder i tre år eller 100.000 kilometer. Kvalitetsmessig skulle det derfor ikke være noe i veien for å kjøpe bilen.

Kjøp brukt

Konklusjonen på Kia Shuma sedan er likevel entydig - noen bra bil er den ikke. Kjøreegenskapene er dårlige, motoren svak og komforten ikke helt på høyde med hva man kan forvente når kalenderen tross alt har krøpet over år 2000. Likevel har Shuma et fortrinn, for den gir mye plass for pengene - og ingen nye biler i Norge i dag kan konkurrere mot Shuma på det området. Men hvem sier at man nødvendigvis trenger å kjøpe ny bil?