Konklusjon og konkurrenter

Skibsplast 555 HT er en båt som vekker begeistring. Har konkurrentene gode kort på hånden i kampen mot nykommeren?

Det er relativt mange Hardtoper på markedet. De fleste er imidlertid noe mindre enn 555 HT, og Skibsplasten er langt fra den rimeligste med en prislapp på 236.285 kroner inkludert firetakteren fra Suzuki.

RYDS 550 HT

Den svenske båten er størrelsesmessig tilnærmet identisk med 555 HT fra Skibsplast. Men den svenske båten mangler imidlertid mange av Skibsplastens finesser, og er dermed mindre fleksibel enn sin norske bror. Med en firetaktsmotor på 70 hk vil prisen ligge på drøye 200.000 kroner

Bella 561 HT

Bella er finsk, og Hardtoppen 561 HT regnes for å være en nordisk kvalitetsbåt. Båten har prisverdige detaljer som pentry med vask og bord. Med en 70 hesters firetakter fra Evinrude vil Bella koste deg 191.000.

Flipper 515 HT

Flipper 515 HT, også fra landet med de tusen sjøer, er noe mindre enn de to overnevnte. Men mindre er også seddelbunken du må gi for båten. For 129.700 kroner, over 100.000 kroner mindre enn du må gi for Skibsplasten, kan Flipper 515 HT bli din. Jeg har selv lite kjennskap til denne båten, og kan derfor ikke verken anbefale eller fraråde den. Bare konstantere at den eksisterer.

Konklusjon

Skibsplast 555 HT er en svært god og fleksibel båt. Trumfkortet i forhold til konkurrentene, slik jeg ser det, er Skibsplast sin satsning på å fornye Hardtop konseptet ved å gi moderne design en sjanse. Samtidig er den tungt lastet med praktiske og gode løsninger, som det nok vil volde konkurrentene atskillig hodebry å overgå.

Og hva med prisen? Kombinasjonen av kvalitet både på motor og båt, samt et bredt spekter av bruksmuligheter, gjør at jeg ikke synes prisen på 236.285 kroner er ublu. Du får mye båt for kronene, til tross for at nærmere en kvart million er mye penger for en 18-foter. Og, som vi så -- billigere alternativer finnes.