Konklusjon og konkurrenter

For 139.000 kroner forventer man seg mye. Er Buster XXL verdt den høye prisen?

Konklusjon og konkurrenter

Aluminiumsbåter er atskillig mer robuste og krever mindre vedlikehold enn sine konkurrenter i glassfiber. Derfor stiller de på mange måter i en egen klasse. Allikevel er konkurransen til stede:

Billigere konkurrenter

Hvis du er ute etter en sportslig fritidsbåt i underkant av 20 fot kan du komme 40.000 kroner billigere unna med en Ibiza 19 Sport.Denne er så godt som identisk med Buster XXL hva størrelse angår. Begge flørter også med unge mennesker med mye energi og sevje i blodet. Allikevel rendyrker Ibiza sitt sportslige preg i større grad en sin finske konkurrent. Den sistnevnte har derfor et bredere bruksområde.

En mer allsidig båt finner vi i årets nyhet fra Nordkapp, Avant 590. Nordkapp har med denne nyheten lovet oss en båt egnet til så vel fiske som vannsport. Avant 590 flørter også med familiære verdier med sitt høye fribord. Båten fra Nordkapp kan du få kjøpt for snaue 200.000 kroner med 75 hestekrefters motor. Tør vi spå Avant 590 som en hard konkurrent til Buster XXL?

Konklusjon

Buster XXL er en god båt med mange bruksområder. Sitt fortrinn fremfor konkurrentene ligger i materialet. Aluminiumsbåter er et holdbare og lettstelte. Busterserien er i tillegg kjent for sin sjødyktighet. Derfor brukes Busterbåtene ofte i profesjonell sammenheng som redningsbåt eller oppsynsbåt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men samtidig som Buster XXL er en solid og god båt med mange kvaliteter, er den også dyr. Litt for dyr for den private kjøper?