Konklusjon og konkurrenter

GTI-biler er dyrt og det er ikke alltid verdien forsvarer gleden ved å ha en slik bil. Det finnes allikevel flere gode varianter fra forskjellige merker som er vel så bra som Poloen.

Konklusjon og konkurrenter


Det er vanskelig å finne noen gode argumenter for å kjøpe en Polo GTI. Den er liten og trang og avgiftene på effekt gjør at prisen nærmer seg større familiebiler. Til tross for høye priser finnes det flere gode alternativer.

Peugeot 206 GTI

Peugeot koster litt mer enn Polo GTI, men har også litt mer effekt. Du kan du lese mer om 206 GTI på denne lenken. 206 GTI er en skikkelig gateracer og du klarer å provosere omtrent det som er av medtrafikanter.

Seat Ibiza 1.8 Sport

Ibiza er en mye større bil enn Polo, den har større motor med masse effekt og den koster omtrent det samme som Poloen. Denne bilen har vi ikke kjørt, men vi gleder oss mye. Ibizaen er nemlig utstyrt med 156 hestekrefter og det gir nok tilstrekkelig med ytelse for en bil med ikke mer enn 1.100 kilo å drasse på. Dette tror vi er et av de bedre kjøpene du kan gjøre - med stort forbehold siden vi ikke har kjørt den

Audi A3 1.8 5V

Hvis du i første rekke ikke er ute etter GTI-følelsen, kan Audi A3 med 125 hestekrefter også tilfredstille kravene til sprek småbil. Audi A3 er sivilisert og hyggelig, men kan gi deg mye moro hvis du bruker motoren. Den koster bare 9.000 kroner mer enn en Polo GTI og for Volkswagen er det et problem. Les vår test på denne lenken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Løsning

Poloen koster for mye og den har ikke mange nok GTI-egenskaper. Plassen er også et ankepunkt siden en Seat Ibiza koster omtrent det samme. Vi tror det blir vanskelig å selge Polo GTI og at de fleste som er på utkikk etter biler i dette segmentet vil velge andre løsninger.