Konklusjon og konkurrenter

Konkurrenter? I utgangspunktet har ikke Beetle konkurrenter med tanke på at det er den eneste bilen i denne prisklassen som tar utgangspunkt så å si utelukkende i retro-design.

Konklusjon og konkurrenter

Med litt større motor har situasjonen nylig blitt endret i og med lanseringen av Chrysler PT Cruiser. Både PT og New Beetle kommer med 2,0-liters motor, PT blir 20 - 30.000 dyrere med sammenlignbart utstyrsnivå. Det er den verdt etter vår mening, i PT får du nemlig et baksete som funker, og et rimelig stort bagasjerom.

Fra egen familie

Ser vi imidlertid på VW-familien, er VW Golf 1.6 Trendline (3-dørs) nærmeste konkurrent. Her skiller riktignok 12.000 kroner i form av at klimaanlegg er standard på Golfen, men Beetle har til gjengjeld ESP og en del annet utstyr som nesten oppveier dette. Beetle er med andre ord 10 - 15.000 dyrere enn tilsvarende 3-dørs Golf, eller 5 - 10.000 dyrere enn en tilsvarende 5-dørs Golf.

Det er et pristillegg som bare kan forsvares dersom du er levende opptatt av design, og at du ikke trenger en bil med rommelig baksete og bagasjerom -- i det hele tatt at du ikke trenger en familiebil.

Design-alternativ

VW-familien byr også på et annet alternativ der design står høyt i kurs, nemlig Audi A3. Etter vår mening har Audien friskere kjøreegenskaper enn Beetle (blant annet på grunn av lavere tyngdepunkt og fastere fjæring). Den er imidlertid ikke like komfortabel som Beetle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

A3 koster omtrent det samme som Beetle med samme utstyrsnivå.

Tysker med sprek linjeføring

Personlig synes jeg at det er alt for sjelden jeg ser en Ford Focus i 3-dørsversjon på norske veier. Fords "New Edge"-design gjør seg etter min mening aller best på nettopp denne bilen, som også både med tanke på komfort og kjøreegenskaper kan hamle opp med Golf. (Dette kan du lese mer om i vår sammenligningstest mellom VW Golf 1.6 og Ford Focus 1.6, riktignok i 5-dørsutgaver.)

Focus er ubetydelig rimeligere enn tilsvarende Golf.

Vår konklusjon

VW har satset friskt på design, og synes du Beetle er tøff er den et godt alternativ. Vel og merke dersom din livssituasjon tilsier at små barn sjelden eller aldri skal transporteres i bilen din.