Konklusjon og konkurrenter

SLK er en komfortabel, pen og svært praktisk roadster/coupe-hybrid. Men så var det prislappen, da…

Publisert
Konklusjon og konkurrenter

På grunn av den fleksible takkonstruksjonen, kan SLK knapt sammenlignes med biler som BMW Z3, Audi TT, Porsche Boxter og Honda S2000. Det blir nesten som å sammenligne to biler med en.

Likevel er det tindrende klart at dersom du er på jakt etter sportslige kjøreegenskaper og friske ytelser, er Mercedes-forhandleren feil adresse.

Audi TT

Med 180 hk under panseret er Audi TT roadster et knapt dyrere alternativ enn SLK, grunnprisen er 4.000 kroner høyere for TT. Skal du ha tilfeldig forbipasserende til å snu seg etter deg er kanskje TT et bedre valg enn SLK, selv om undertegnedes personlige mening er at SLK har en langt heldigere linjeføring enn TT, der SLK innynder seg med stilfulle og klassiske linjer med en sportslig undertone, er det akkurat det røffe, aggressive og sportslige som lyser av TT. Litt for mye "her-kommer-guttemusikken", spør du meg.

Nettopp de to totalt forskjellige designretningene gjør at vi tviler meget sterkt på at en kunde som vurderer en TT også vurdere en SLK. Eller omvendt, for den saks skyld, med mindre man lider av en smule schizofreni.

BMW Z3 2.8

De samme sportslige overtonene preger til en viss grad BMW Z3, men de er betydelig mer dempet. Z3 inngir mer en aura av klassisk britisk roadster, og det er ikke å nekte for at motoren i denne bilen nærmest er til å dø for.

Vi var litt i tvil om hvilken Z3 vi skulle ta med, men ytelsesmessig havnet vi på 2,8-literen, som er 40.000 kroner dyrere enn SLK 200 ML. Men brems litt -- holder ytelsene fra BMW's klassiske rekkesekser med to liters slagvolum og 150 hk? Husk at BMW nylig har lansert BMW Z3 2.0 som i denne sammenhengen gir god valuta for pengene med en prislapp på i denne sammenheng skarve 384.000 kroner.

Vårt valg

Vi faller sterkt for SLK 200 ML sine linjer og den fantastiske takløsningen. Har du lyst og råd, er dette en ideell løsning. For vår del forbinder vi derimot roadstere med noe langt mer sportslig enn hva SLK 200 har å tilby…

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer