Konklusjon og konkurrenter

En skjærgårdsjeep på snaue 15 fot er en båt mange kunne tenke seg å ha liggende ved brygga på landstedet. Prisen er heller ikke uoverkommelig. Derfor er markedet stort. Og er markedet stort er konkurransen stor.

Konklusjon og konkurrenter

Hunter 445 føyer seg pent inn i rekken av skjærgårdsjeepene som allerede finnes på markedet. Vi har sett på noe av det konkurrentene har i ermet:

Bever 445

Årets nyhet fra Bever er identisk med Hunter 445 i størrelse. Den utmerker seg ved et nytt, spennende design og et sportslig skrog. Og ved sin stive pris. Etter min vurdering får du mer båt for pengene hos Askeladden enn hos Bever. Testen av Bever 445 finner du her

Hansvik 455 Sport

For 109.800 kroner kan du bli eier av jeepen fra Hansvik. Da får du båten levert med en firetakter som yter 50 hk. Båten er noe større enn Hunter 445 og duger ikke med noe mindre enn en 50-hester, forteller forhandleren vi var i kontakt med.

Yamarin 4510

Den finske produsenten Yamarin har mange skjærgårdsjeeper i sin flåte. Modellen 4510, med sine 5 centimeter lenger skrog, er båten som ligner mest på Hunter 445. Og hva med prisen? 120.048 kroner med en firetakts 50-hester, og 111.000 hvis du nøyer deg med 40 hk.

Pioner Viking Sport

Stiller du høyere krav til brukervennlighet enn utseende kan kanskje Viking Sport være et alternativ å vurdere. Båten er designmessig et stort gjesp, men har andre kvaliteter som minimale krav til vedlikehold og stor slitestyrke. Og med en prislapp på 71.000 kroner med en totakter som yter 25 hk kan båten kanskje være verdt å vurdere?

Konklusjon

Hunter 445 er en liten båt, og småbåter har sine begrensninger. Men er du først ute etter en båt i denne størrelsen er Askeladdens representant et godt kjøp. Noen svakheter fant vi, men helhetsinntrykket var godt. Kombinasjonen av kvalitet og en pris vi kan leve med (94.600 kroner med en 40-hester) gjør Hunter 445 til en av de mest interessante båtene i klassen for mindre skjærgårdsjeeper. Men kanskje er en totakter eller en 30-hesters firetakter et bedre alternativ enn påhengeren vi prøvde båten med?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer