Konklusjon og konkurrenter

Konkurrentene skal jobbe hardt for å slå Fighter 475 fra Askeladden. Men det betyr ikke at de ikke prøver.

Konklusjon og konkurrenter

Skal du kjøpe skjærgårdsjeep på rundt 15 fot er utvalget nærmest ubegrenset. Vi har allikevel sett på noen av de djerveste konkurrentene:

Yamarin 4730 Big Ride

Båten fra Yamarin er noen få centimeter kortere enn Fighter 475. Big Ride bygges på et sportslig konsept, som har resultert i en ”bowrider”-løsning med to konsoller. Et stort pluss til Yamarin er at de leverer putesett som standard. Her har andre produsenter noe å lære. Og prisen? 131.500 kroner med en 50-hesters firetakter fra Yamaha.

Ryds 475 GT

Svenske Ryds 475 GT er identisk med Fighter 475 i størrelse, og svært lik i utforming. Prislappen på 57.900 kroner for båten og 120.800 med en 50 hk firetaktsmotor er absolutt konkurransedyktig.

Pioner Multi

Pioner Multi er en båt som skiller seg klart ut fra sine konkurrenter. Den har finesser som ingen andre kan skilte med, og er samtidig så vedlikeholdsfri som en båt kan bli. Men vakker er den ikke. Les mer om Pioner Multi i vår båttest.

Konklusjon -- flerbruksbåt til riktig pris

Prismessig ligger Askeladden Fighter 475 omtrent der en båt i denne størrelsen skal ligge: Snaue 120.000 kroner med en 50-hester. Og selv om nok enkelte konkurrenter kan slå Askeladden på pris, tror jeg neppe de vil gjøre det på kvalitet eller funksjonalitet. Derfor er jeg ikke betenkt når jeg anbefaler båten. Men ta den med på en prøvetur og undersøk om du kan leve med skranglingen fra førersofaen. Prøv også å få putesettet med på kjøpet: Det er ingen grunn til at Askeladden skal tjene ekstra penger på helt nødvendige puter.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer