Konklusjon og konkurrenter

Mercedes-Benz CL 600 er overdådig, den er eksklusiv og den er luksuriøs. Men er den uten konkurrenter?

Konklusjon og konkurrenter

Det er liten tvil, Mercedes-Benz CL 600 er et mesterverk. For trass i at fjæringen på god, gammel norsk neglisjert vei ikke er helt bra, blir man overveldet. Man blir overveldet av motorens enorme krefter, av de - trass i bilens størrelse - agile kjøreegenskapene, av den elegante designen og ikke minst det faktum at bilen har en prislapp på 1.908.100 kroner...

For billig moro er CL 600 ikke, slett ikke. Bare Ferrari 456 M GTA, og Ferrari 550 Maranello er dyrere i Norge i dag, med prislapper på henholdsvis 2.793.500 og 2.611.400.

Fornuften på sidelinjen

Naturligvis har fornuften for lengst blitt satt på sidelinjen når man vurderer biler i disse prisklassene. Følelser og hvilke signaler man har lyst til å sende til omverdenen, er avgjørende. Og der scorer CL 600 høyt.

For jo visst er den prangende, men du kan fortsatt parkere den på et gatehjørne uten at folk flokker seg rundt den. Den er rett og slett litt diskret, samtidig som den sender ut de rette signalene. Det blir ikke som med en Ferrari som lett kan krysse den magiske grensen og bli outrert.

Alternativer i fleng

Likevel, en CL 600 er nok bare for de spesielt interesserte, og alternativer finnes i fleng. Greier du deg uten en V12 motor, kan for eksempel CL 500 til 1.516.700 kroner være en verdig kandidat. Eller ett av luksuskarosseriene til Audi, BMW, Jaguar eller en Mercedes S-klasse for den del. Og det er ikke til å underslå at pris nok også i ekstreme tilfeller som disse kan ha en effekt på hva man velger...

Relaterte artikler

  • Test av Mercedes S500

  • Test av BMW 728iA

  • Test av BMW M5

  • Test av Jaguar XK8