Konklusjon og konkurrenter:

Det er neppe noen tvil om at Rav4 er en bra bil. Men det er heller ikke noen tvil om at det finnes en del dugende konkurrenter, heller.


Dersom vi ser på registreringsstatistikken de første dagene i September (tom. 4. sept), ligger Rav4 på fjerdeplass over de mest solgte bilmodellene - etter Toyota Avensis, Volkswagen Golf og Toyota Yaris. Men ser vi på hele året hittil under ett, er det flere som tydelig har vært mer populære enn den gamle Rav4.

Subaru Forester

Den som har solgt best av konkurrentene vi vil nevne her, er Subaru Forester. Forester selges med to 2,0-litere, en turbomotor med 170 hestekrefter, og en med noe dårligere ytelser enn 2,0-literen i Rav4: 125 hestekrefter og et dreiemoment på 184 Newtonmeter. Denne er tregere enn Totoyaen, og ganske mye dyrere med tanke på hva du får, også av utstyr. Det rimeligste alternativet med automatgir koster 311.900 kroner, og da er utstyrslisten mangelfull. Går du opp til 341.900 kroner, får du et mer anstendig utstyrsnivå, som korrelerer med Rav4 - og noko attåt.

 • Les vår test av Subaru Forester
 • Rover Freelander

  Nest etter Forester på statistikken, ligger Land Rover Freelander. Denne fås kun med en 1,8-liter dersom du ønsker å fylle bensin på tanken. Videre får du den bare med manuelt gir. En Freelander 1.8 Business koster 299.900 kroner - det er 9.900 kroner mer enn Rav4 med 2,0-liters motor og automatgir koster. Men i Freelander får du mer utstyr, som antispinn, alarm, korsryggstøtte, 5 hodestøtter og aluminiumsfelger.

 • Les vår test av Land Rover Freelander Open Air
 • Honda CR-V

  Hakk i hel etter Forester og Freelander ligger Honda CR-V. Denne er tilgjengelig med to 2,0-litere - en med 127 hestekrefter og en med 147 hestekrefter, hvorav den med flest hester også har et kraftigere dreiemoment. Dersom du ønsker deg automatkasse, har du kun ett alternativ: Med den kraftigste motoren og det høyeste utstyrsnivå. Denne koster 347.900 kroner, og har et utstyrsnivå rimelig tilsvarende med Rav4.

 • Les vår test av Honda CR-V
 • Kia Sportage

  Et siste alternativ er Kia Sportage, som har ett bensinalternativ: En 2,0-liter med 128 hestekrefter. Med automatgir og høyeste utstyrsnivå koster denne 272.350 kroner. Denne er en god del tregere enn Rav4, men du får en del utstyr, som antispinn, elektriske vindusheiser bak, korsryggstøtte og aluminiumsfelger - på bekostning av en del annet utstyr.

 • Les vår test av Kia Sportage 2.0 4-WD