Konklusjon og konkurrenter

Volvo Cross Country kan kanskje se ut som en terrengbil, men utseendet lyver. Det kan imidlertid ikke kamuflere at Volvo Cross Country er en meget bra bil.

Konklusjon og konkurrenter

Volvo Cross Country er i første rekke en komfortabel langtursbil, som også har fordelen av at den kan takle en veistandard som de færreste andre stasjonsvogner har forutsetninger for å klare. Men noen terrengbil er den ikke, til det er overhengene foran og bak for store.

Alternativ fra Subaru

Med en prislapp på 627.900 kroner er ikke akkurat Volvo Cross Country noen billig bil, men utstyrslisten er lang - selv om vår bil hadde ytterligere ekstrautstyr for 179.371 kroner...

Tar man prisen til Cross Country i betraktning kan Subaru Legacy Outback virke som den reneste billigbil med sin prislapp på 467.900 kroner. Men da må man også huske på at Volvo lider avgiftsmessig med sine 200 hester, mot japanerens 156 hestekrefter. Likevel, Subaru er et alternativ - men knapt så eksklusivt og komfortabelt som Cross Country.

For dyr Audi

På den andre siden av skalaen finner man bilen som vi lot møte Cross Country til sammenlikningstest, nemlig Audi Allroad Quattro. Men en prislapp på hele 750.000 kroner er i drøyeste laget - og førte blant annet til at vi lot Volvo Cross Country vinne sammenlikningstesten mot Audi Allroad.

Uansett, det er liten tvil om at Volvo har laget en uforskammet god bil ut av Volvo Cross Country, selv om den nok ikke tilfredsstiller de som har en sportslig kjørestil. Men de vil vel ikke vurdere en bil som Cross Country heller.

Artikkelen fortsetter under annonsen