Konklusjon og konkurrenter

Syvsetere finnes det mange av, men det er ikke mange som faktisk har plass til syv. Grand Espace har det, og i tillegg er det mulig å få med noe bagasje. Dette er bilen for de som virkelig trenger plassen til både mennesker og gods.

Konklusjon og konkurrenter


Det er til dels store prisforskjeller i MPV-klassen, men hvis vi tar utgangspunkt i billigste modell kommer ikke Grand Espace så galt ut. Hvis vi i tillegg skreller vekk de minste blir vi stående igjen med 3 sterke konkurrenter i tillegg til Gran Espace.

Toyota Previa

Toyota Previa, i vår testbil som er en 8-seter, skiller seg sterkt fra Grand Espace på grunn av seteløsningen. Her er det kun hele seterader som ikke kan fjernes helt og dette gjør ”kabinen” mye mindre anvendelig. Motor og kjøreegenskaper er derimot mye bedre enn på Grand Espace. Grunnprisen for en Previa er derimot nesten 100.000 kroner høyere enn på Grand Espace. Toyta Previa kan du lese om på denne lenken.

Mazda MPV

Mazda MPV er kanskje den bilen som er mest lik Grand Espace. Den er lang og rommelig. . I tillegg kan setene fjernes helt akkurat som i Grand Espace. Den har også en bedagelig motor som liker å ta livet med ro. Startprisen minner også veldig om startprisen på Grand Espace. Det skiller bare et par tusenlapper. Mazda MPV kan du lese om på den lenken.

Chryser Grand Voyager

Chrysler Grand Voyager er den største av MPV’ene med en total lengde på 5,07 meter. Den har også mer eller mindre valgfri innredning med enten seter eller hele sofaer. De kan justeres på skinner eller fjernes helt slik at transport av gods blir svært enkelt. Å kjøre med, er den som MPV’er flest, fin rett frem og ikke altfor glad i svinger og andre trafikale utfordringer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis vi skulle valgt MPV ville valget stå mellom Mazda MPV og Renault Espace. Mazda er japansk grått og trist og Renault er fransk og sær. Vi ville vært litt franske og sære denne gangen.