Konklusjon og konkurrenter

Yamarin 5910 Big Ride gjorde et solid inntrykk. Den eneste som taler imot båten er en annonsert justering av en allerede stiv pris.

Konklusjon og konkurrenter

Prisen for Yamarin 5910 Big Ride ligger i skrivende stund på 230.975 kroner, med Yamaha F100 på hekken. Yamaha Motor Norge er imidlertid i ferd med å oppjustere prisene en tanke, derfor bør du ta høyde for en prisoppgang på et par prosent. Hva er så konkurrentene priset til?

Buster XXL

Landsmannen Buster XXL er noen centimeter lenger enn Yamarin. Prisen er også noe høyere – 245.000 kroner for båt med putesett og Yamaha F100. Da vi testet aluminiumsjeepen Buster i våres, gjorde den et svært godt inntrykk, og verken sjøegenskapene eller innredning står tilbake for 5910 Big Ride. Testen av Buster XXL finner du her.

Rascala FM 20

Fra mer sydlandske himmelstrøk kommer italieneren Rascala FM 20. Vårt kjennskap til båten er begrenset til kunnskap om prisen. Og med en prislapp på 199.700 kroner med en 115-hesters totakter er den et rimeligere kjøp en de to finnene. Du får også mye utstyr med i prisen: Puter, fiskestangholdere, bord og kompass, for å nevne noe.

Ibiza 19 Sport

Båten med sydelandsk navn, men norsk statsborgerskap, bærer en prislapp på drøyt 200.000 kroner med en 100-hesters firetakter. Det klart billigste alternativet med andre ord. Likevel leveres standardbåten uten for eksempel putesett. Ønsker du deg slike luksuriøse fasiliteter må du kjøpe SpecialEdition-varianten, til 55.000 kroner mer. Og vips, så var Ibiza 19 Sport plutselig den dyreste båten i klassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konklusjon: Skjærgårdsjeep til begjær

Nyheten 5910 Big Ride er uten tvil en vellykket nykommer i Yamarinserien. I all enkelthet har finnene klart å dyrke frem kvalitet og sjøegenskaper godt over gjennomsnittet. Derfor mener vi det eneste som kan ødelegge for nykommeren er prisen: 5910 Big Ride bør ikke bli veldig mye dyrere hvis den skal gjøre suksess i markedet.