Konklusjon og konkurrenter

Det hersker ingen tvil. Opel har virkelig lyktes med Corsa. Men er den vellykket nok til å tukte konkurrentene?

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Pris er kanskje det viktigste kriteriet for småbilskjøpere i dag. Og joda, det finnes absolutt biler som er rimeligere enn Opel Corsa 1.2 Comfort med sin prislapp på 154.900 kroner. Se bare på Citroën Saxo 1.1 I X som har en prislapp på 129.000 kroner, eller Ford Ka til 132.100 kroner.

Men Ka er for spesiell, og Saxo for gammel.

Grundig frakjørt

Dermed står man igjen med Volkswagen Polo 1.0 Comfortline til 148.700 kroner, Toyota Yaris 1.0 Sol til 150.300 kroner eller Skoda Fabia 1.4 Comfort, med fem dører, til 147.500 kroner - for å nevne noen i den endeløse haugen av småbiler som tilbys.

Ett blikk på tekniske data viser at de alle vil bli grundig frakjørt av Opel Corsa i den første motbakken. For fellesnevneren for alle, med unntak av Fabia, er et slagvolum på én liter og dermed mindre effekt enn hva man disponerer i Corsa. Men heller ikke Fabia med sitt generøse slagvolum på 1,4 liter greier å tukte Corsa, for til hjulene kommer det ikke mer enn 68 hester.

Corsa billig

Og holder vi oss til disse tre bilene ser vi at Corsa hevder seg også hva gjelder utstyr. For sammenliknet med konkurrentene ligger ikke Corsa noe tilbake, snarere tvert i mot med sine fire kollisjonputer og aktive hodestøtter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riktignok er Corsa noe dyrere enn bilene vi her sammenlikner den med, men akkurat det faktum er med på å underbygge det faktum at Corsa er rimelig. For prismessig er det naturlig å sammenlikne Corsa med disse bilene, ytelsesmessig må den sammenliknes med Polo 1,4 Comfortline (163.000 kroner), Toyota Yaris 1.3 Sol (162.000 kroner) og Skoda Fabia 1,4 Comfort med fem dører (159.000 kroner).

Corsa vs Fabia

Mil etter mil etter mil, bak rattet i Opel Corsa har i alle fall gjort oss sikker i vår sak. Per i dag er det Corsa som leder an i småbilsklassen, med sitt friske og ungdommelige design, sin gode motor og bra kjøreegenskaper og ikke minst prismessig. Den eneste bilen som kan true den er Skoda Fabia 1,4 med 75 hester og i Comfort-utførelse. Mellom de to bilene skiller det nemlig bare 100 kroner (Corsa 1,2 Comfort 5-dør: 158.900 kroner, Skoda Fabia 1,4 Comfort: 159.000 kroner) i Corsa sin favør når Opel har laget plass til to ekstra dører i Corsaens karosseri. Og begge har et elegant design.

Relaterte artikler

  • Test av Skoda Fabia 1,4 Comfort

  • Test av Toyota Yaris Linea Sol

  • Test av Opel Agila 1.2

  • Test av Peugeot 206

  • Test av Ford Ka

  • Test av Fiat Punto 80 ELX

  • Test av Citroën Saxo VTS

  • Sammenlikningstest: De minste bybilene