Konklusjon og konkurrenter

I denne klassen er det svært mange biler å velge blant, men Avensis stiller sterkt på grunn av store forbedringer på viktige områder.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Det er ikke utseende som selger Avensis. Det er trygghet og kvalitet som har solgt Avensis til nå. Den oppgraderte utgaven kan i tillegg skilte med gode kjøreegenskaper, vilter motor og mye lavere plastfaktor på interiøret.

Litt dyr

En Toyota Avensis 1.8 Sol stasjonsvogn med klimaanlegg koster deg 285.900 kroner, dermed er den dyrere enn Nissan Primera 1.8 Elegance (257.000 kroner), Ford Mondeo 1.8 Trend (256.600 kroner) og Skoda Octavia 2.0 SLX (254.000 kroner). Volkswagen Golf 2.0 Trendline er også billigere enn Avensis med en listepris på 251.160 kroner.

Dermed er Toyota Avensis blant de dyrere av modellene vi har plukket ut som konkurrenter. Det skal likevel legges til at Toyota også selger Avensis 1.6 Terra Business til 246.900 kroner. Denne bilen har 110 hester, og det holder nok for mange.

Utstyr, effekt og komfort

Trass i at Avensis er litt i dyreste laget har den absolutt fordeler sammenliknet med konkurrentene. Den er nesten uten sammenlikning den mest komfortable, den har nydelig fjæring og lavt støynivå - og så er bagasjeplassen i liter overlegen en del av konkurrentene. Det er også den innvendige plassen og spesielt plassen i baksetet.

Toyota Avensis har sine tilhengere og flere vil det nå bli etter at den nye motoren er på plass. Vi har saumfart alle faktorer for å prøve finne noen alvorlige skavanker, men uten hell. Dette har blitt en bra bil.