Konklusjon og konkurrenter

Subaru Outback H6-3.0 har en stolt prislapp. En prislapp som setter den i direkte konkurranse mot biler som Audi Allroad og Volvo Cross Country.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Riktignok koster Audi Allroad Quattro med 2,7-liters turbomotor, 250 hestekrefter og automatgir 750.000 kroner – eller 101.000 mer enn Outback H6-3.0. Likevel, Allroad er bygget etter samme prinsipp som Outback, i det at man tar en stasjonsvogn, setter på større hjul og hever bakkeklaringen noen hakk.

Audi Allroad Quattro

Sammenliknet med Allroad blir ikke akkurat Outback noe teknologisk tour-de-force. For mens Audi kan briljere med to turboladere, fem ventiler per sylinder, luftfjæring med automatisk eller manuell høydejustering fremstår Outback som en altmodisk og litt tafatt konkurrent. Sitt største forsprang i forhold til Allroad henter Subaru, tro det eller ei, på design. For mens Allroad skriker etter oppmerksomhet, glir Outback nærmest umerkelig gjennom landskapet.

Volvo Cross Country

Sammenliknet med Volvo Cross Country blir sammenlikningen en annen. Teknikken er mer på samme nivå, og prisen på de to bilene skiller ikke så mye som for Allroad og Outback. Faktisk er Outback dyrere enn hva Volvo Cross Country er. For mens Volvo forhandleren krever deg for 620.800 kroner for en Cross Country med automatgir vil Subaru ha 649.000 kroner for sin Outback H6-3.0.

Selv om 650.000 kroner er mye penger for en bil, mener ikke vi at Subaru har priset seg ut av det gode selskap. For utstyrslisten er omfattende – svært omfattende faktisk – motoren kraftig og Outback er komfortabel. Når den i tillegg ikke er like prangende som Allroad og Cross Country vil bilen trolig ha appell hos de som setter pris på luksus, ytelse og komfort – men som ikke ønsker å vise alle at de har mye penger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Relaterte artikler

  • Sammenlikningstest mellom Audi Allroad og Volvo XC