Konklusjon og konkurrenter

Det er ingen hemmelighet, vi likte ikke forrige utgave av Mitsubishi Pajero. Men vi liker den nye. Svært godt.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Javel, så er lukeparkeringer i Oslo sentrum et mareritt, og parkeringshus angstfremkallende. Nei, Pajero er ingen racer - og den trives slett ikke ved inspirert kjøring.

Men, den er komfortabel og den har gode kjøreegenskaper. Også har den en motor som er nær sagt perfekt. Det, kombinert med plass, og ikke minst tryggheten av å vite at fremkommeligheten er sikret gjør at vi trives med Pajero.

712.900 kroner

Vårt største problem er imidlertid prisen, for at 712.900 kroner er mye penger - og det blir ikke mindre når vi sammenlikner med konkurrentene. For eksempel koster Nissan Patrol 3.0 TDi Luxury 672.000 kroner, mens Toyota Land Cruiser LC 90 koster 585.300 kroner.

Felles for disse to bilen er motoren. For Nissan, såvel som Toyota, har firesylindrede dieselmotorer med et slagvolum på tre liter. Ytelsen på de to motorene er relativt like, men Nissan med sitt dreiemoment på 354 Nm er noe sterkere enn motoren i Land Cruiser som bare greier å mobilisere 343 Nm. Til sammenlikning yter motoren i Pajero 373 Nm.

Land Rover Discovery

Men det er flere konkurrenter enn bare Toyota og Nissan. For fra England kommer Land Rover, og i sin stall har de Discovery TD5 XS. Men en pris på 542.000 kroner er det rene billigbilen sammenliknet med Pajero 3.2 Di-D GLX. Mye av prisforskjellen skyldes nok likevel avgifter. For under panseret på Roveren sitter det bare en 2,5-liters motor - noe man også merker på dreiemomentet. Ikke mer enn 300 Nm greier Land Rover Discovery å overføre til drivhjulene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gode garantier på Pajero

Bilprisen er likevel bare en side av det å eie bil. Og for Mitsubishi sitt vedkommende scorer de høyt på sine garantiordininger. For inkludert i de 712.900 kronene ligger det fem års garanti og fem års service inkludert i prisen - og da spiller det egentlig ingen rolle om Pajero har serviceintervaller på 15.000 kilometer. Også rustgarantien er bedre på Pajero enn hos konkurrentene. Mens Nissan, Toyota og Land Rover opererer med 6 års rustgaranti, gir nemlig Mitsubishi 8 års garanti mot gjennomrustning.