Konklusjon og konkurrenter

Kia Sportage befinner seg i et uhyggelig selskap, når vi snakker om konkurrenter. Den ene japanske rivalen etter den andre står i kø for å knekke den.

Publisert
Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]


I dette kapittelet blir Sportage sammenlignet med biler med tilnærmet samme utstyr. Alle bilene leveres i både dyrere og billigere versjoner, men vi har tatt utgangspunkt i biler som har automatgir, klimaanlegg og selvfølgelig firehjulstrekk.

Det verste problemet

Kia har et stort problem, noe den deler med mange andre SUVer. Problemet heter Toyota RAV4 - og sammenliknet med Sportage koster den bare 5.000 kroner mer (304.800 kroner) - og da er klimaanlegg og automatgir med i prisen. Det finnes ingen fornuftig argumentasjon for å la være å betale de siste 5.000 kronene å kjøpe Kia Sportage i stedet. Toyota RAV4 er nemlig målestokken i klassen, noe Kia Sportage Wagon ikke kan rokke ved.

På samme nivå

Likevel, Kia Sportage er ikke dårligst i klassen. Den ville antagelig hevdet seg blant noen av de som var med i SUV-testen. Vi ville mye heller kjøpt Kia Sportage enn Land Rover Freelander for eksempel. Land Rover Freelander har en uergonomisk førerplass og en arbeidssky motor. I så måte ligger Kia godt foran. Freelander koster også betraktelig mer enn Kia Sportage. Vurderer du for eksempel Suzuki Gran Vitara er også det en bil i samme divisjon. Den koster 305.000 kroner og er dermed et hestehode foran Kia trass i at den altså er litt dyrere.

Honda CR-V, Renault RX4, og Subaru Forester har samme utstyret som Kia, men er fra 30 til 50.000 kroner for dyrt til å hevde seg mot koreaneren.

Les videre om utstyr og ytelser på denne lenken.

  • DinSides store SUV test
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer