Konklusjon og konkurrenter

Subaru Impreza 2.0 GX hadde hatt haugevis av konkurrenter hvis det ikke hadde vært for én ting, firehjulsdriften. Hvis firehjulsdrift er et krav, har Impreza egentlig bare én åpenbar konkurrent, Volkswagen Bora 2.0 Highline 4Motion.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Volkswagen Bora er kort fortalt sedan-utgaven av Golf. Bilen er 438 centimeter lang og 174 centimeter bred, og dermed ganske nøyaktig like stor som Impreza. Bora er tilgjengelig i en rekke forskjellige utstyrsnivåer og med en rekke forskjellige motorer. Den mest aktuelle konkurrenten for Impreza 2.0 GX er Bora 2.0 Highline 4Motion. Denne koster snaue 295.000 kroner og er litt dyrere enn Impreza, som du får for snaue 290.000 kroner.

Mer utstyr

Det som taler til Bora sin fordel er et høyere utstyrsnivå. Standardutstyret omfatter for eksempel antispinn, alarm, setevarme, lyktespylere, pollenfilter og dybdejusterbart ratt. Og ikke minst, Bora har hodestøtter i baksetet.

Etter vårt syn er også interiøret i Bora mer tiltalende enn det du finner i Impreza. For den som kjører mye, er det også et poeng at bensintanken i Bora rommer 63 liter, 13 liter mer enn Impreza-tanken.

Svakere motor

På den annen side har Bora en svakere motor. Bora-motoren har i likhet med Impreza-motoren et slagvolum på to liter, men yter kun 115 hestekrefter. Impreza-motoren yter som vi husker 125 hester - av den spreke utgaven.

Mens boksermotoren i Impreza yter 184 Nm, må du nøye deg med 170 Nm hvis du velger Bora. Det du imidlertid må ta med i beregningen er at maksimalt dreiemoment er på plass allerede ved 2.400 o/min i Bora, mens du må vente til du har nådd 3.600 o/min i Impreza.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tregere

Bora er også tregere enn Impreza. Impreza klarer 0-100 kilometer i timen på 10,2 sekunder, mens Bora trenger 11,6 sekunder på samme øvelse. Og mens Subaru tilbyr tre år nybilgaranti, må du nøye deg med ett år hos Volkswagen.

Mye å velge mellom

Hvis firehjulsdrift ikke er et krav, får Impreza straks hardere konkurranse. Blant andre er Hyundai Elantra 2.0 GLS, Mitsubishi Carisma 1.8 Comfort og Opel Vectra 1.8 Comfort aktuelle rivaler. Disse er omlag like store som Impreza og koster rundt 250.000 kroner. BMW 316i er at annet alternativ. 316i har en 1,9-liters motor og koster 294.000 kroner.

Mer informasjon om Subaru Impreza finner du her.