Konklusjon og konkurrenter

Hvis du vurderer en stor stasjonsvogn med forholdsvis moderat dieselmotor er det fire som klart skiller seg fra mengden.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Uansett om du velger det ene eller det andre, er sjansen for å få en god bil til 450.000 kroner forholdsvis stor. Det er ofte like mye smak og behag som avgjør om du blir fornøyd med din bil. BMW 520 d stasjonsvogn er ikke bilen for de som har dårligst tid, men vil du ha en skikkelig luksusbil med svært god drivstofføkonomi til en overkommelig pris er dette helt klart noe å tenke på.

Audi A6

Audi har to motorer som ligger på hver sin side av BMW 520 d. Den ene er en 2,5 liters V6 TDI med 150 hester og den andre en 1,9 liters pumpedysemotor med 115 hester. Prisen for en A6 med den minste motoren er 405.700 og med V6 koster bilen 484.000 kroner.

VW Passat 1.9 TDI

Billig og sprek må bli konklusjonen på VW Passat. Passats firesylindrete motor har like mye dreiemoment som i V6-motoren til Audi, 310 newtonmeter og den koster 150.000 kroner mindre, 330.580 kroner. Passaten er også 95.000 kroner billigere enn en BMW. Du må nok være litt BMW-fanatiker for å få den til fremstå som et bedre kjøp enn en VW Passat.

Opel Omega GL 2.2 DTI

Vi drister oss også til å trekke frem Opel Omega også. Vi tror i utgangspunktet ikke at så veldig mange vurderer Omega og 5-serie opp mot hverandre, men siden de to bilene oppfyller de samme kravene tar vi den med. Omega har litt mindre effekt, men har det samme dreiemomentet. I tillegg har den et gigantisk bagasjerom, faktisk hele 130 liter større enn 520, og betydelig større enn det meste som finnes i denne klassen. Prisen er 384.000 korner.

Vår konklusjon

Det er ingen tvil om at vi trivdes bak rattet på 520 d. Maken til komfort skal du lete lenge etter. Det er sjelden vi kan kjøre så lange etapper som vi gjorde med denne bilen uten å bli slitne i kroppen. I tillegg kan du nyte et svært lavt drivstofforbruk. Ytelsene er det heller ingenting i veien med til tross for at dette er den minste motoren dieseltilbudet.

Hvis ikke dette er nok gir det en god følelse å kjøre 5-serie og det er lett å nyte hver eneste meter.

Tekniske data finner du på denne lenken.