Konklusjon og konkurrenter

Skal du ha amerikaner, og velger å se på alternativene til Sebring, har du ett alternativ – Chevrolet Alero. Dessverre for begge er bilindustrien i Europa stor.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Chrysler Sebring er stor ogkomfortabel og designet – spesielt forfra – er vellykket. Likevel er det detaljene som gjør at Chrysler Sebring får problemer mot den europeiske konkurransen. Sebring gir rett og slett et litt for billig intrykk når man sammenlikner den med biler som Volkswagen Passat, Ford Mondeo og Peugeot 406.

Bedre er det da å sammenlikne med Chevrolet Alero, hvor Sebring ikke bare er rimeligere, med en pris på 324.000 kroner, men også hakket bedre.

Chevrolet Alero

For Chevrolet Alero koster 338.700 kroner, da får du utgaven med firesylindret motor og 2,4 liter slagvolum. Ytelsen er den samme som i Sebring, nemlig 141 hestekrefter. Sebring gir imidlertid et bedre kvalitetsintrykk enn hva Alero gjorde da vi testet den for snart to år siden – det kan imidlertid ha blitt bedre siden den gang.

Sterke europeere

Så er det europeerne. Både Volkswagen Passat 1,8 Trendline Tiptronic, Ford Mondo 2.0 Ghia og Peugeot 406 SV 2.0 – alle innenfor samme prisnivå. Volkswagen forlanger 329.870 kroner for sin Passat, Ford 323.700 for Mondeo og Peugoet 301.500 for sin 406 2.0 SV.

For høyt priset

Og akkurat dette blir nok Chrysler Sebring sitt største hinder i jakten på markedsandeler. For trass i at den både er stor og komfortabel er konkurrentene for sterke for amerikaneren. Sebring blir nok derfor en bil for spesielt interresserte, og det er egentlig litt synd. For Sebring er en bra bil, men når man ser på kvalitetsintrykk og finish, virker bilen for høyt priset.

Artikkelen fortsetter under annonsen