Konklusjon og konkurrenter

Kia Rio LS har sine svakheter, men ingen veldig svake sider. Men er den billig nok?

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Bilkjøp i denne prisklassen betyr en del kompromisser. Basisversjonen RS koster rett under 150.000 kroner. Bilen vi har kjørt har utstyrsnivå LS. Den koster 166.900 kroner, og har komfortutstyr som manuelt klimaanlegg. En Volkswagen Golf, som Kia ønsker vi skal sammenligne med, koster med klimaanlegg i femdørsutgave 20.000 kroner mer.

Plass

Kia Rio markedsføres som klassens lengste. Lengde betyr ikke nødvendigvis plass, utnyttelse av plassen er vel så viktig. Like lange Skoda Fabia i stasjonsvognutførelse er smalere, men har både større bagasjerom og bedre plass i både forsete og baksete. Den koster 169.240 kroner (inkludert manuelt klimaanlegg 9.900), 2.500 kroner mer enn Kia Rio LS. En Fabia vil på denne prisen være utstyrt med en 1,4-liters motor på 68 hestekrefter.

Plasskongen i denne prisklassen er Citroèn Berlingo 1,4I Multispace. Den er 10 centimeter kortere, men har et bagasjerom som er 2,5 ganger større før du legger ned bakseteryggen. Legger du ned den har du fullstørrelse varebil. Motorytelsene i Berlingoen er ganske lik Kia Rio, men den veier nesten 100 kilo mer, og har betydelig større vindfang. En Berlingo koster 171.600 kroner med klimaanlegg.

Konkurranse hjemmefra

Hyundai Accent 1,3 GLS er i ytre mål ganske lik Kia Rio. Den har imidlertid mindre bagasjerom og leveres ikke med klimaanlegg. Derimot er prisen lav; 152.950 kroner. Det er det samme som Rio uten komfortutstyret som følger utstyrsnivået LS.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge disse bilene kommer med nybilgaranti på 3 år/ 100.000 kilometer. Det er bra. Det samme gjør Citroèn. Skoda derimot har en lusen garanti på 1 år. Det er dårlig.

Konklusjon og konkurrenter

Konklusjon

Kia Rio LS er konkurransedyktig på papiret. Det ville den også vært i bruk, dersom bare komfortutstyret hadde fungert som det skulle. Med klimaanlegget du får i LS-utgaven, er det like greit å ikke ha klimaanlegg i det hele tatt.

Da blir Rio RS interessant. Det er ikke store ofre man gjør på utstyrssiden. Det er den samme bilen, den samme motoren og prisen er uslåelig; 149.900 kroner.