Konklusjon og konkurrenter

Det er mange konkurrenter i denne klassen, hvor tilsynelatende vanlige biler har blitt utstyrt med lavprofildekk og bøtteseter.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du finner ikke den helt store GTI-følelsen i Yaris T-Sport. Til det er motoren litt svak og det føles rart å sitte så høyt i en bil som skal være såpass sportslig. Til tross for mange gode tiltak med både utseende, understell, dekk og interiør, ble vi dessverre ikke helt fornøyd.

Opel Corsa Sport 1.4 16 V

Dette er en oppfrisket utgave av en vanlig 1,4-liter som har fått sportsseter, interiørdetaljer og større hjul. Denne koster 184.400 kroner og er dermed 13.000 kroner billigere enn Yaris T-Sport. Corsa har 16 hestekrefter mindre, men oppleves i høyeste grad som både sportslig og sprek. Les test av Opel Corsa 1.4 16V Sport.

Seat Leon 1.6 Sport

Denne bilen er over en halv meter lengre enn Yaris, men den har like stor motor og koster ubetydelig mer. Sportsutgaven av Seat Leon har senket understell, 15” aluminiumsfelger, sportsseter, sportsratt og girkule i skinn. Denne bilen koster 13.600 mer enn Yaris, men burde på grunn av sin størrelse være et godt alternativ. Les test av Seat Leon Sport 180 hestekrefter.

VW Polo 1.4 Colour Concept

Polo er nok den verste fienden til Yaris. Colour Concept har Recaro skinninteriør (også tofarget), skinnratt og girkule, 15” aluminiumsfelger med 195/45-15 dekk, lakkerte lister og størfangere. Prisen for denne bilen er 207.540, 10.000 kroner mer enn for Yaris T-Sport.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Daihatsu Sirion 1.3 4WD

Denne bilen koster 179.900 og ligger for så vidt i samme gate som Yaris. Bilen har 1,3-liters-motoren til Yaris og effekten er skremt opp til 103 hestekrefter. Den har også fått aluminiumsfelger, litt sportslig interiør og lett styling utvendig. I tillegg har den firehjulstrekk. Les test av en ”vanlig” Sirion med firehjulsdrift.

Skoda Fabia

Skoda Fabia er en bil vi liker godt, men den har av en eller annen grunn ikke solgt særlig godt. En av de dyreste utgavene med bensinmotor er 100-hesteren i Elegance utførelse. Denne koster 187.240 og er allikevel cirka 10.000 billigere enn Yaris T-Sport. Les test av en Skoda Fabia 1.4 100 hk her.

Konklusjon

For oss falt Yaris T-Sport mellom to stoler. Den er sportslig på godt å vondt, særlig på vondt. Stiv og ukomfortabel, må vi kunne si. Motoren klarer heller ikke å lokke frem smilet. Til slutt mener vi bilen er for dyr til å være så liten og at det dermed finnes andre bedre alternativer i denne prisklassen. Hvis du derimot setter garanti høyt scorer Yaris høyt med sine tre år. Dette er også et element som bør tillegges vekt.

Tekniske data finner du på denne lenken.