Konklusjon og konkurrenter

Det er ikke mange som satser på dette segmentet, men noen godbiter finnes.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Motoren i Opel Astra Turbo Coupe yter 190 hestekrefter, og bilen klarer 0 - 100 kilometer i timen på lave 7,2 sekunder. Standardutstyret omfatter fire kollisjonsputer, manuelt klimaanlegg, aluminiumsfelger, elektronisk stabilitetskontroll, setevarme og radio med CD-spiller.

Toyota Celica T-Sport

Villstyringen fra Toyota koster drøye 384.000 kroner og kan by på viltre kjøreegenskaper og sprek motor. En skikkelig sportsbil for de som er mer kompromissløse. Denne bilen har veldig like ytelser som Astra, men har allikevel et helt annet lynne. Les test av Toyota Celica T-Sport på denne lenken.

Audi TT 1.8 5VT quattro

Audis designbil koster i billigste utgave 447.000 kroner. Da skiller du deg ut fra mengden, og 0-100 kilometer i timen går unna på 7,4 sekunder. Dette besørges av en 1,8 liters turbomotor og firehjulsdtrekk. Les test av Audi TT 1.8 5VT quattro på denne lenken.

BMW 325ti

Salget av den nye BMW 3-serie Compact er i gang. Ytelsesmessig er det 2,5-literen som ligger nærmest Astra Turbo, men prismessig faller den relativt dyrt ut. Du må nemlig ut med 462.000 kroner. Les mer om BMW Compact på denne lenken.

Mercedes-Benz C200 Kompressor Sportcoupé

Mercedes-Benz C200 Kompressor Sportcoupé har 163 hestekrefter til å dra bilen fremover. 0-100 kilometer klarer den på 9,3 sekunder. Dette blir i meste laget for å holde følge med Astra Turbo, men prismessig stemmer det bra. Mercedesen koster 391.000 kroner. Les test av Mercedes-Benz C200 Kompressor Sportcoupé på denne lenken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konklusjon

Opel Astra Turbo Coupe møter mye konkurranse, men har sine helt klare fordeler. Motoren er en drøm og kjøreegenskapene harmonerer godt. Hvis behovet sier at det skal være en to-dørs kupé, og du ikke er av de som kjører rått og sportslig, er dette en fin bil. Verstingene vill savne en skikkelig girkasse og mulighet for å koble ut det elektroniske stabilitetsprogrammet.

Tekniske data finner du på denne lenken.