Konklusjon og konkurrenter

Tilbudet av kabrioleter i denne klassen er ikke stort, men det er ikke markedet heller.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er kun franskmenn og Opel som tilbyr små fireseters kabrioleter i Norge. Volkswagen Golf, som også var en konkurrent, ble fra i fjor ikke produsert lengre med 1,6-liters motor, kun TDI og 2,0 liter. Derfor tas den ikke lenger inn til Norge. Den vil imidlertid bli erstattet av en ny modell ganske snart.

Peugeot 306 1.6 kabriolet

Peugeot 306 er kanskje den nærmeste konkurrenten til Mégane, men med en prislapp som er nesten like høy og kun 90 hestekrefter blir det litt for snaut. Peugeoten koster 273.900 kroner og da hadde vi spandert de siste 14.000 og kjøpt Mégane i stedet.

Peugeot 206 CC 1.6

Neste Peugeot er 206 CC. Denne bilen er ny av året og skiller seg ut med det spesielle taket som Mercedes-Benz var først ute med. Den har nemlig ikke kalesje, men et ståltak som klapper seg ned i bagasjerommet. 206 CC 1.6 har i likhet med Mégane 110 hestekrefter og koster 244.900 kroner, 43.000 kroner mindre enn Mégane. Lest test av Peugeot 206 CC på denne lenken.

Opel Astra Kabriolet

Denne bilen er forholdsvis ubeskrevet hos oss, men er i høyeste grad et alternativ til Mégane. Vi var på lanseringen av Astra kabriolet i vår det kan du lese om på denne lenken.

Konklusjon

Mégane er en ordinær bil, hvis vi kan kalle en kabriolet det. Den har fin fasong og gjør seg godt ute i solen. Dessverre er ikke kjøreopplevelsen den helt store og plass og ergonomi er ikke helt på topp. Derimot, hvis kravet til en kabriolet kun er fornuftig pris og pene linjer er du nær målstreken. Vi har litt flere krav til en bil og ville nok valgt noe annet. For eksempel droppet baksetene og kastet oss på en leken liten roadster.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tekniske data finner du på denne lenken.