Konklusjon og konkurrenter

Toyota Avensis 2.0L D4 Sedan er en dyr bil. 315.800 kroner bringer den opp i en prisklasse der konkurrentene kan tilby mer plass og utstyr. Få kan imidlertid matche Toyota på kvalitet og service.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Toyota-kunder er stort sett fornøyde, og kjøper de Avensis med D4-motoren vil de sikkert bli fornøyde med den også. Kunder som går fra andre merker vil nok i første omgang bli overrasket av den litt spartanske inntrykket og mangelen på fikse løsninger.

Tøft

Som nevnt ligger Avensis i helene på Ford Mondeo og Volkswagen Passat med hensyn til antall solgte biler hittil i år. Brorparten av de bilene som selges i klassen selges som firmabiler. Der vil nok ikke Avensis kjempe med denne motoren, til det kryper den for langt over 300.000 kroners grensen.

Ford Mondeo 2,0 Ghia

145 hestekrefter har Ford tatt ut av toliteren. Øvelsen 0-100 km/t går litt tregere – 9,8 sekunder mot Avensis 9,1 sekunder – og svakere dreimoment skiller Mondeo fra Avensis på motorsiden. Mondeo har fått mye skryt for kjøreegenskapene.

Når det gjelder utstyr er Ghia-modellen velutstyrt. Sikkerheten i form av kollisjonsputer er svakere i Mondeo med bare fire kollisjonsputer. Den litt lengre Mondeoen har akkurat like stort bagasjerom som Avensis, 500 liter. Nybilgarantien er nylig hevet til akseptable 3 år/100.000 km. Prisen er omtrent den samme 317.000 kroner.

Volkswagen Passat Highline 1,8T

Den 1,8-liters turbomotoren som sitter i Passat yter 150 hestekrefter. Det gir den omtrent samme ytelser som Avensis, men motoren er spesiell i form av at maksimalt dreimoment på 210 newtonmeter (10 Nm mer enn i Avensis) dukker opp allerede ved 1.750 o/min.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Highline er et litt snodig utstyrsnivå, du får delvis skinninteriør men må betale over 10.000 kroner ekstra for aluminiumsfelger. Passat er utstyrt med 4 kollisjonsputer. Bagasjerommet er litt mindre enn i Avensis, 475 liter. Bilen koster 311.980 kroner. Volkswagen har dårlig nybilgaranti på bare 1 år, mot Toyotas 3 år/100.000 kilometer.

Trygghet

Det er mange andre konkurrenter til Toyota Avensis, både fra Japan og Europa. Toyota Avensis D4 er en dyr bil, men på kjøpet for du god driftssikkerhet og et forhandlerapperat som til sammen sørget for at Toyota endte opp med fjorårets Kundetilfreshetspris.

Tekniske data.