Konklusjon og konkurrenter

Roadstere i denne klassen har blitt kjempepopulært og bilene flyter ut av butikkene i en jevn strøm.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

BMW Z3 2.2 hevder seg svært godt når det kommer til motor og kjøreegenskaper, men må det vare så forferdelig dårlig plass overalt?

Under har vi samlet tre konkurrenter som alle skiller seg fra Z3 hva gjelder motor, tekniske løsninger og pris.

Mercedes-Benz SLK 200 Kompressor

SLK med 2-liters motor og kompressor koster i utgangspunktet cirka 70.000 kroner mer enn en Z3 2.2. Allikevel vil nok SLK med mye bedre komfort og 348 liters bagasjerom, med taket på, appellere til mange. Med taket nede er bagasjerommet mindre enn på Z3, men med SLK har du også en fullverdig kupe med ståltaket på. Test av SLK 200 Kompressor kan du lese på denne lenken.

Audi TT 1.8 Quattro

Audi er den eneste som satser på firehjulstrekk i dette selskapet. Bakhjulene er ikke aktive før det spinner foran og ønsker du en slik funksjon blir valget enkelt. Vi hadde derimot satset på bakhjulstrekk og valgt noe annet. TT kommer med to motorer og det er 180- hesteren som er mest aktuell her selv om den også koster over 70.000 kroner mer enn Z3 2.2. Test av TT roadster med 225 hestekrefter kan du lese på denne lenken.

Porsche Boxster

Den billigste Boxsteren koster 250.000 kroner mer enn en Z3 2.2, men vi nevner den allikevel. Her finner du en midtmontert motor med seks sylindere som rommer 2,7 liter. Effekten er 220 hestekrefter og frembringer nok bilentusiasten i de fleste som prøvekjører den. Test av Boxster S med litt sterkere motor kan du lese om på denne lenken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konklusjon

BMW Z3 er en morsom bil for de som trenger en tredje eller fjerde bil i husholdningen. Hvis bilen skal brukes på langtur må det pakkes med omhu. Det begrenser bilen til et leketøy som kun går i nærmiljøet. Vi hadde mye moro med denne bilen, men den har åpenbare mangler og kunne med andre ord vært bedre.

Tekniske data finner du på denne lenken.