Konklusjon og konkurrenter

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Opel forlanger 424.400 kroner for Speedster. Billig er det ikke, men du får ikke bil som kan hamle opp med Speedster dersom du regner i smil per krone.

Det er selvsagt det reneste sludder å benytte nesten en halv million kroner på en bil som Opel Speedster. For skal du ha den som din eneste bil vil du, etter all sannsynlighet, bli nærmest gal av dens upraktiske løsninger og mangel på komfort.

Likevel skjønner vi dem godt, de som faktisk bestemmer seg for å gjøre det. For noen artigere sportsvogn, kanskje med unntak av Lotus Elise, har ikke verden sett i nyere tid.

Noe galt

Det er ikke til å benekte. Vi trivdes bak rattet i Opel Speedster. Så kraftig var dens tiltrekningskraft av vi nærmest følte at vi gjorde noe galt når vi parkerte den for kvelden. Hele tiden ønsket vi oss bare en ting; mer tid til å nyte.

På svingete vei er Speedster vanedannende. Den lave kjørestillingen gir fartsopplevelser utenom det vanlige, mens motoren sørger for adrenalinfremkallende akselerasjoner og styring, bremser og understell gir bilen kjøreegenskaper så underholdende at man nyter kjøreturen også lenge etter at den er slutt.

Slett ikke billig

Men billig er Speedster ikke, spesielt ikke siden du må ha en annen bil i tillegg. Og alene er den heller ikke. Vi har allerede nevnt Lotus Elise, men også i Toyota MR2 og Mazda MX-5 finnes det konkurranse. Og disse to koster tross alt drøyt 130.000 kroner mindre enn Opel Speedster.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I grøfta

Konklusjon og konkurrenter

Men har du alt, og 424.400 kroner ekstra, får du enormt med kjøreglede for pengene dine. Og at bilen vekker oppmerksomhet kan vi skrive under på. Bare spør den syklende guttungen utenfor Lampeland i Buskerud, som helt glemte at han syklet da vi kom kjørende. Resultatet ble hans første tur i grøften. Men han lot seg ikke affisere av det, på samme måte som vi ikke lot oss affisere av støy, dårlig komfort og det faktum at Speedster nesten er umulig å komme inn i. For er du først bak rattet vil du ikke ut igjen…