Konklusjon og konkurrenter

Stasjonsvogner i denne klassen med dieselmotor blir stadig mer etterspurt. C5 er nok en bil flere vil velge, men kanskje med en mindre motor for å få ned prisen.

Publisert
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Konklusjon og konkurrenter

Det er nok av konkurrenter og det blir ikke lett å hevde seg i denne klassen som nesten kun består av sterke kandidater. Under har vi plukket ut noen som definitivt står C5 nær.

Reanult Laguna 1.9 DCI Dynamiqe

Denne bilen har en motor med 120 hestekrefter og koster en god del mindre en C5. Bagasjerommet er mindre og du får ikke automatgir på prisen til 319.000 kroner. Vi har ennå ikke kjørt Laguna II med diesel.

Test av Renault Laguna II med bensinmotor kan du lese på denne lenken.

Ford Mondeo 2.0 TD Ghia

Ford 2.0 TD Ghia leveres med 115 hestekrefter og koster 327.000 kroner. Den er billigere enn C5 og burde være en god kandidat når du vurderer en bil i denne klassen.

BMW 520 D

BMW 5-serie er på vei til å bli skiftet ut, men 520 d koster marginalt mer enn en C5 og er kanskje ikke en bil som de fleste tenker på i sammenheng med C5. Utgangsprisen på BMW 520 d er 428.000 kroner.

Test av BMW 520 d kan du lese om på denne lenken.

Audi A6 1.9 TDI

Det er ikke mange som kjøper Audi A6 med 1,9 liters dieselmotor, men står en A6 på ønskelisten, koster den 404.500 kroner. Audi er blant de få som ikke har valgt common rail som innsprøytningssystem for sine dieselmotorer. De bruker det kun på V8 dieselen som sitter i A8.

Volkswagen Passat Highline 1.9 TDI

I Volkswagen benyttes pumpedyse-teknololgi for å oppnå god økonomi og høy ytelse. På Passaten vi kjørte var det mye støy fra motoren. Passaten koster 354.150 kroner. Test av Passat 1.9 TDI 4-motion kan du lese om på denne lenken.

Konklusjon

Citroën C5 er stor og komfortabel. Den frakter enorme mengder bagasje og fem personer. Innvendig har du det du trenger og det er ikke mange grove misser vi kan trekke frem. Liker du sport og skarpe kjøreegenskaper er ikke dette bilen, men for hvis ikke det er så viktig for deg, nærmer denne bilen seg en en fulltreffer.

Tekniske data finner du på denne lenken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer