Konklusjon og konkurrenter

Mercedes-Benz C32T AMG er som skreddersydd for tysk pendling på motorveier med fri fart. I Norge blir C32T AMG for en kuriositet å regne.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En standard C32T AMG koster 1.038.000 kroner her hjemme. Det er kort og godt for mye. Spesielt med tanke på at du fortsatt kan plusse på utstyr for flerfoldige hundre tusener. Vår testbil hadde en prislapp på hele 1.147.000 kroner. På en slik bil bør ikke listen over ekstrautstyr være lengre enn at man rekker å studere den – og bestemme seg – på den tiden det tar å tømme en kopp kaffe. Mercedes-Benz C32T AMG er kort og godt ikke velutstyrt nok til prisen, listen over ekstrautstyr er for lang.

Begrenset

Det, sammen med prisen, gjør nok at tettheten av C32T AMG blir svært begrenset – men det er ikke til å stikke under en stol at vi liker bilen. Vi trives med den abnorme motoren, de trygge og forutsigbare kjøreegenskapene og komforten. Mercedes-Benz C32T AMG er rett og slett en befrielse fra den tristesse vi ofte møter bak rattet i stasjonsvogner.

Konkurrenter

Likevel, vi ville aldri ha brukt så mye penger på en bil, og skulle vi først gjort det ville vi nok ha valgt annerledes. Direkte konkurrenter har C32T AMG ikke, med unntak av Audi S6 4.2. Den er imidlertid nesten 140.000 kroner dyrere enn C32T AMG – og med sine 340 hester også svakere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eget hus

Fra eget hus kommer dessuten Mercedes-Benz E430T. Riktignok om lag 60.000 kroner dyrere, men med langt større plass enn i C32T AMG og med V8 motor under panseret. Også BMW har biler som kan møte C32T AMG uten å miste ansikt. BMW 540i Touring er en kandidat der den stiller med sin V8 motor på 4,4-liter. Med 286 hester er den dessuten adekvat motorisert. Billigere er den også med sin pris på 972.000 kroner.

Hva med en Porsche i tillegg?

Konklusjon og konkurrenter

Det er ikke tvil om at Mercedes-Benz C32T AMG er en fantastisk bil. Den er imidlertid ikke laget for Norge, men for pendling på tyske motorveier. Skulle vi valgt – og hadde hatt drøye milionen å bruke på bil – ville vi valgt en C200 Kompressor og en Porsche Boxster. Det koster nemlig det samme som Mercedes-Benz C32T AMG gjør.