Konklusjon og konkurrenter

Trenger du komfortabel plass til seks passasjerer er Voyager LX et godt, men kostbart valg.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Testbilen koster 524.100 kroner. Hvis alternativet er en stasjonsvogn er dette mye penger. Utover passasjerkapasiteten er det fleksibiliteten som skiller Voyager fra vanlige stasjonsvogner. For det er noe eget ved biler der plassen er i overskudd, og for eksempel fire sykler kan plasseres stående og alle rytterne har stitteplass inne i bilen.

De andre:

Ford Galaxy, Volkswagen Sharan og Seat Alhambra er samme bil med forskjellige utstyrskonfigurasjoner. De variantene som ligner mest på Voyager LX koster rundt 450.000 kroner. De er 16 centimeter kortere enn Voyager og hele 19 centimeter smalere. Test av Galaxy med turbodiesel kan du lese her.

Citroen Evasion og Peugeot 806 er også like biler med forskjellige merker i grillen. De koster rett i overkant av 400.000 kroner med automatgir og bensinmotor på 137 hestekrefter. Disse bilene har samme bredde som de over, og er 35 centimeter kortere enn Voyager. Test av Evasion kan du lese her.

Chevrolet Trans Sport er smal som de europeiske fleksibilene men 21 centimeter lengre enn Voyager. 640.200 kroner koster landsmannen med sekssylindret 3,4-liter på 186 hestekrefter. Den er egentlig mest naturlig å sammenligne med en Grand Voyager 3.3 som er nesten like lang, og har lignende motor. 672.700 kroner koster den med utstyrsnivå Limited.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra Sør-Korea kommer Kia Carnival og Hyundai Trajet. Begge leveres som syvsetere. Carnival (479.500 kroner) leveres kun med en 2,9-liters diesel, og Trajet (339.950 kroner) leveres med en toliter bensinmotor på 136 hestekrefter. Test av Kia Carnival kan du lese her.

Japanske Honda Stream, Mitsubishi Space Wagon, Mazda MPV og Toyota Previa er også syvsetere. MPV (356.900 kroner) og Previa (486.200 kroner) er på størrelse med Voyager. MPV kan du lese om her og Previa her.

Stasjonsvognene Peugeot 406 og Mazda 626 kan også leveres med syv seter. En liten outsider er Opel Zafira, som sammen med Honda Stream og Mitsubishi Space Wagon egentlig er en størrelse mindre, men som har løsninger for frakt av inntil syv passasjerer. Zafira kan du lese om her.

Mindre fleksibel

Konklusjon og konkurrenter

Chrysler Voyager har en konkurrent fra egne rekker. Tollet inn som kombinert bil koster Grand Voyager nesten 100.000 kroner mindre enn lillebror. Det du mister er fleksibiliteten seteløsningen gir, fordi det som kombinertbil blir montert inn en fast skillevegg med ett mindre baksete. Baksetet har fått noen centimeter bedre benplass enn tidligere.

Tekniske data kan du lese om her.