Konklusjon og konkurrenter

Det finnes ikke mange stasjonsvogner med rundt 250 hestekrefter, men de som finnes tilbyr kraft og kjøreglede i massevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I praksis er det fire biler det står i mellom. Det er den testede Volvo V70 T5 Automat, Saab 9-5 Aero Estate Automat, Audi A6 2.7 T Quattro Tiptronic og BMW 530 IA Touring. Disse bilene har alle 250 hestekrefter så nær som BMW som nøyer seg med 231, men så har ikke den turbo heller. Audien har i tillegg firehjulstrekk og er i utgangspunket cirka 100.000 dyrere enn Saab og Volvo, men prismessig lik BMW. På motorsiden har Volvo V70 T5 en tverrstilt rekkefemmer, Saab 9-5 Aero har tverrstilt rekkefirer, Audi en langsgående V-sekser med to turboer og BMW 530 har en langsstilt rekkesekser.

Saab 9-5 Aero Estate

Vi kjørte en 9-5 Aero Estate med 250 hestekrefter samme uken som vi hadde Volvoen. Det vil bli publisert en test av denne bilen og en sammenligningstest av disse to bilene senere på DinSide Motor. Vi kan allerede nå avsløre at 9-5 Aero har samme problemet med grepet, og at Saab 9-5 Aero virker friskere i frasparket og har en mer sportslig utstråling.

Audi A6 2.7 T Quattro

A6-motoren på 2,7 liter har vokst fra 230 til 250 hestekrefter. Denne bilen leveres kun med firehjulstrekk. Vi har ingen test av denne Audien, men du kan lese om noen inntrykk fra lanseringen i Tyskland på denne lenken.

BMW 530 IA Touring

Vi har hatt en 530 IA på test, men altså ikke stasjonsvognen. Vår bil var så fullstappet med sportsutstyr at det er vanskelig si hvordan bilen vil arte seg i normal utførelse.
Test av BMW 530 IA kan du lese på denne lenken.

Konklusjon

Volvo V70 T5 var en bil vi gledet oss hemningsløst til å kjøre. Det er mulig vi hadde for store forventinger, for T5’en klarte ikke å dra gliset skikkelig frem. Det hadde vi regnet med at 250 hestekrefter skulle klare. I stedet hadde vi det fantastisk behagelig, deilige seter, gromt stereoanlegg og en uovertruffen kjøreposisjon som svært få biler kan vise maken til. V70 er kanskje den beste bilen du kan velge til lange etapper i denne prisklassen, men du som forventer et råskinn står i fare for å bli skuffet.

Tekniske data finner du på denne lenken.