Konklusjon og konkurrenter

Noen direkte konkurrenter er vanskelig å finne, men det finnes i hvert fall et par produsenter til som har satset på retrodesign.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I innledningen har vi spekket en Beetle med et respektabelt utstyrsnivå, og da kommer prisen opp i om lag 236.000 kroner for modellen vi kjørte med 102 hestekrefter. Det må vi si er en forholdsvis stiv pris for en bil som nesten må betraktes som en toseter.

Chrysler PT Cruiser

Vi må si med en gang at dette ikke er den største konkurrenten til Beetle, men den er en av få biler som finnes med et retrodesgin. PT Cruiser har til nå kun vært tilgjengelig med to-litersmotor og det har gjort at prisen har ligget litt høyt. Nå har det imidlertid kommet på plass en 1,6-liter med 115 hestekrefter og det har gjort at oppstartsprisen på PT Cruiser er nede på 247.000 kroner for Classic-utgaven. Legger du på 22.000 kroner er du på modellen som heter Touring og da får du en bil utstyrt med klimaanlegg, mørke ruter, alufelger, tåkelys, skinntrukket ratt og kjørecomputer. Dermed er det 30.000 kroner som skiller deg fra godt utstyrt Beetle til en godt utstyrt PT Cruiser. I tillegg får du da en bil som mye større og som har en mengde med praktiske løsninger. Og du skiller deg garantert ut i fra den gemene hop med en PT Cruiser også.

Test: Chrysler PT Cruiser 2.0 Limited

Mini

En annen retrodesignet bil er Mini. Foreløpig er den tilgjengelig med to motorer. Det er Mini One med 90 hestekrefter og Mini Cooper med 115 hestekrefter. Utropsprisen er 195.000 kroner for One og 218.000 kroner for Cooper. Etter hvert kommer også Cooper S med 163 hestekrefter, men prisen for denne er ikke fastsatt enda. Mini har i likhet med Beetle helt klare likhetstrekk med sin forgjenger og setter også følelsene sving, også hos oss som ikke har noe forhold til Mini fra før.

Test: Mini Cooper

Nyhet: Mini Cooper S

Konklusjon

Beetle er en bil det er lett å bli glad i. Prisen er heller egentlig ikke avskrekkende hvis det er en tredørs kombikupe du er på jakt etter. Problemet er at Beetleentusiasmen bør være på et høyt nivå for at dette skal bli et hyggelig bekjentskap. En Golf med det samme utstyret er litt billigere, og en Golf med det samme utstyret og fem dører er også billigere. I tillegg er det to retrobiler til som også er svært attraktive for de som vil skille seg litt ut fra mengden.

Tekniske data finner du her.