Konklusjon og konkurrenter

I denne duellen er konklusjonen enkel, men konkurrenter er det nok av.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Selv om det ikke er noen bombe at vi mener Peugeot 307 er det beste bilkjøpet, er det viktig å understreke at begge disse bilene er med på å sette en ny klassestandard, særlig når det gjelder plass.

Sikkerhet

Begge bilene fikk fire stjerner i Euro NCAP, og ligger i klassetoppen når det gjelder sikkerhet. Peugeot 307 ble rangert som best, mens Honda Civic gjorde det spesielt bra i påkjørselsestesten.

307 leveres standard med seks kollisjonsputer, Civic har fire.

Nærmest

Opel Astra og Citroën Xsara er de av konkurrentene som kan yppe seg med hensyn til bagasjeromsvolum. Resten av klassen har mindre plass. Mer om direkte konkurrenter kan du lese om i enkelttestene:

Honda Civic 1.6 LS
Peugeot 307 1.6 XS

Valget er 307

Peugeot 307 1.6 XS er 7.000 kroner rimeligere enn Honda Civic 1.6 LS, men den føles mer eksklusiv og større. Den har også mer sikkerhetsutstyr.

Konklusjon og konkurrenter

307 gjør imidlertid ikke knockout på Civic. Motoren er bedre i Civic, og plassen fra forseteryggen og bakover er også bedre. Imponerende er de tøffe serviceintervallene Honda har valgt for hovedservice – 60.000 kilometer. Dette innebærer dessverre ikke at du kan glemme verkstedbesøk så lenge du har bilen, en gang i året eller ved 20.000 kilometer må bilen inn for småservice.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du finner de viktigste tekniske dataene for begge bilene her.