Konklusjon og konkurrenter

Det finnes få biler med de samme spesifikasjonene som Leon Cupra med både diesel og firehjulstrekk, men hvis vi lemper litt på kravene dukker det opp en bil til.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Prismessig er ikke Leon Cupra noen billig bil, det er bare og sammenligne med en VW Golf Highline 4-motion med den samme motoren. Den koster nesten 30.000 kroner mindre enn en Leon Cupra.

Men etter vår subjektive mening så har ikke Golfen på langt nær så mye karisma og tiltrekningskraft som en Seat Leon. Golfen deler svært mange deler og tekniske løsninger med Leon og slik sett spiller omtrent ikke noen rolle hvilken bil du velger. Det er bare å la øynene løpe fra bil til bil deretter bestemme deg for hva du liker best å se på. VW Golf Highline med firehjulstrekk, seks gir og den samme motoren som Leon Cupra koster 336.710 kroner.

Mercedes-Benz C 220 CDI

Hvis vi lemper litt på kravene til firehjulstrekk og fem dører kan du ta en titt på Mercedes-Benz Sportcoupé. Den koster selvfølgelig mye mer enn en Seat Leon, men dette er også en bil som du ikke ser på et hvert hushjørne. Dieselmotoren yter 143 hestekrefter og 315 newtonmeter. Her har du også en sekstrinns girkasse. Prisen for Sportcoupé er 400.200 kroner.

Test: Mercedes-Benz C 200 kompressor.

BMW 320 td Compact

BMW har også diesel i sin Compact. Det er den nye toliteren med 150 hestekrefter og 330 newtonmeter som er plassert her. Denne bilen koster 358.000 kroner.

Test: BMW 316 ti Compact.

Konklusjon

Etter å ha kjørt Leon Cupra i en uke må vi innrømme at dette er en bil vi liker godt. Bilen har i denne testen blitt omtalt i svært positive vendinger, og det er fortjent. Er du villig til å betale over 360.000 kroner for en slik bil er dette en bil å ta med i betraktningen. Vi skulle gjerne hatt en Leon Cupra, men dens sportslighet kan kanskje bli litt vel påtrengende til daglig bruk. Men morsom er det ingen tvil om at Leon Cupra er.

Tekniske data finner du her.