Konklusjon og konkurrenter

Du som vurderer bil i denne prisklassen har mye snadder å velge i blant. Store motorer og all verdens luksus venter på bilkjøpere av disse bilene.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Under finner du noen andre biler som kan være alternativer for deg som vurderer en stor firehjulstrekker. Vi har utelatt biler som kun leveres med bensinmotor, som for eksempel Volvo V70 XC og Lexus RX 300. I tillegg til et par tyskere finnes det gode japanske alternativer. Bilene under er ikke de billigste modellene, men i stor grad de som ligger nærmest ML 270 CDI utstyr- og prismessig.

BMW X5 DA

BMW kaller ikke X5 for SUV (sport utility vehicle) de kaller den for SAV (sport activity vehicle). Det spiller ingen rolle. Ideen er den samme. X5 med 184 hestekrefter og 410 newtonmeter levert av en 3-liters rekkesekser koster i utgangspunktet 753.000 kroner. Erfaringen vår med X5 er at det blir enda dyrere for å få bilen slik du vil ha den. Test av denne bilen kommer en gang på nyåret, men så lenge kan du lese om X5 med 3- og 4,4-liters bensinmotor.

Test: BMW X5 3.0

Test: BMW X5 4.4

Ny Range Rover

Den nye Range Roveren kommer til Norge i mars. Den leveres med en rekke BMW-komponenter, blant annet motorer, og vil absolutt befinne seg i det øvre segment for firehjulstrekkere.

Bilder: Ny Range Rover kan du lese om her.

Mitsubishi Pajero GLS 3.2 Di-D

Et opplagt alternativ til Mercedesen er Mitsubishi Pajero. Pajero mangler et stempel i forhold til ML 270 CDI, men kan allikevel slå i bordet med 163 hestekrefter og 373 newtonmeter. I utgangspunktet har Pajero bakhjulstrekk, og med firehjulstrekket innkoblet fordeles kraften i forholdet 67% bak og 33% foran. Prisen for denne herligheten starter på 733.900 kroner.

Test: Mitsubishi Pajero GLS 3.2 Di-D

Toyota Landcruiser LC 90 VX

Neste japaner som kan erstatte Mercedesen er Toyota Landcruiser. Toyota har også en firesylindret motor. Landcruiser 90 har 163 hestekrefter og 343 newtonmeter. Firehjulsdriften er permanent ved hjelp av en viskokobling. Velger du reduskjonsgir blir viskokoblingen sperret og da får du 50:50 fordeling av kraften foran og bak. Prisen starter på 670.500 kroner.

Test: Toyota Landcruiser 90 Arctic Trucks

Nissan Patrol 3.0 Tdi

Nissan Patrol er størst. Den er lengst, bredest og nesten tyngst. Patrol har en treliters firesylindret motor og effekten er 158 hestekrefter. Dreimomentet i Nissan Patrol er 354 newtonmeter. I utgangspunktet er Patrol bakhjuldrevet, og med firehjulstrekket innkoblet fordeles kraften i forholdet 50:50. Firehjulstrekket på Patrol er av enkleste sort og kan kun brukes på løst og glatt underlag. Prisen for denne bilen starter på 717.100 kroner.

Test: Nissan Patrol 3.0 Tdi

Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Limited

Jeep Grand Cherokee lever videre, men har nå fått samme motoren som ML 270 CDI. Det vil si 163 hestekrefter og 400 newtonmeter. Denne bilen vil bli testet på DinSide rett over nyttår og er helt klart et spennende alternativ. Grand Cherokee med denne motoren vil koste fra 679.000 kroner.

Konklusjon

At vi trivdes bak rattet på ML 270 CDI er det liten tvil om, men den er ikke så bra at det ikke er verdt å ta en titt på konkurrentene. Er du på jakt etter noe som er mer robust og tåler røffere behandling og bedre terrengegenskaper, er det nok logisk å ta en titt på japanerne. Legger du stor vekt på best mulig egenskaper på vanlig landevei, er det BMW X5 du skal se på. Vi liker M-klasse mye bedre nå enn vi har gjort tidligere. Oppgraderingen har med andre ord gjort den godt.

Tekniske data finner du på denne lenken.