Konklusjon og konkurrenter

Dieselmotoren gjør at mange konkurrenter faller av lasset før konkurransen har startet.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi har kjørt Nissan X-trail med dieselmotor, og finner det derfor naturlig å lete etter konkurrenter med dieselmotor. Nissan X-trail er også tilgjengelig med bensinmotor, den vil nok hevde seg i konkurransen også da.

Pris

Testbilen koster 377.600 kroner. Billigste utgave med samme motor koster 332.500 kroner. Da må du klare deg uten sidekollisjonsputer, klimaanlegg, skinninteriør og aluminiumsfelger. Billigste versjon med bensinmotor (2-liter/140 hestekrefter) koster 299.900 kroner.

Land Rover Freelander TD4

En 2-liters BMW-diesel under panseret gir Freelander omtrent de samme ytelsene som Nissan X-trail. Freelander har et enklere system for firehjulstrekk enn X-trail, og bare 2 kollisjonsputer.

X-trail har større bagasjerom enn Freelander, 410 liter mot 354 liter. I tillegg er bagasjerommet i Freelander relativt kort. Land Rover TD4 koster 349.000 kroner. Test kan du lese her.

Suzuki Grand Vitara 2.0 Tdi

2-liters motoren i Grand Vitara yter 109 hestekrefter, og har et dreimoment på 250 Nm ved 1.750 o/min. Suzuki har valgt skikkelig firehjulsdrift som kan kobles ut. Girkassen har en lavgirserie som nok gjør Grand Vitara vassere i terrenget. Både Land Rover Freelander og X-trail kan trekke tilhengere på inntil 2 tonn, Grand Vitara nøyer seg med 1,5 tonn.

Som Freelander leveres Grand Vitara med kun to kollisjonsputer. Bagasjerommet i Grand Vitara mangler 10 liter på å være like stort som i den over 30 centimeter lengre X-trail. Suzuki Grand Vitara 2.0 Tdi koster 329.900 kroner. Vi har ikke testet dieselutgaven, men du kan lese en test av Grand Vitara med V6-motor her.

Mange andre

Konklusjon og konkurrenter

Den bilklassen er etter hvert blitt stor. Klasselederen er Toyota RAV4, og i løpet av våren dukker en ny Honda CR-V opp. Ingen andre enn de vi har nevnt kan imidlertid tilby dieselmotor, og vi mener Nissan X-trail er et fornuftig valg hvis du er ute etter en bil i denne klassen.

Vi har til gode å kjøre X-trail med bensinmotor, men utifra ytelsene og pris mener vi Toyota RAV4 har fått en skikkelig utfordrer.