Konklusjon og konkurrenter

Godt utstyrnivå, gode kjøreegenskaper og stor plass i baksetet – det er litt vanskelig å finne naturlige konkurrenter til Hyundai Matrix.

Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Prisen, 189.950 kroner, gjør det heller ikke lettere – Matrix er relativt rimelig. Vi har valgt å se på to typer konkurrenter, pris eller formål.

Pris

Mitsubishi Space Star 1,3 Family koster 181.900 kroner. Den er noe lavere enn Matrix, men har ellers omtrent de samme målene. Bagasjerommet er litt større, men bakseteplassen er ikke som i Matrix. I motsetning til Matrix har Space Star trepunkts sikkerhetsseler på alle fem sitteplassene. Den er langt fra så godt utstyrt som Matrix, og har en mindre motor på 82 hestekrefter.

Mazda Demio 1,5 Exclusive koster 179.900 kroner. Den er kortere, lavere og smalere enn Matrix. Demio leveres med kun to kollisjonsputer, og har egentlig bare plass til fire da den kun har hodestøtter og trepunkts sikkerhetsseler til det. Motoren yter 75 hestekrefter.

Toyota Yaris Verso 1.3 Sol koster 188.700 kroner. Toyotaen er noe kortere enn Matrix, men har større bagasjerom. Heller ikke Yaris Verso er i nærheten av å matche Matrix når det gjelder standardutstyr. Som Matrix har Yaris Verso bare fire trepunktsseler, Yarisen har i tillegg to færre kollisjonsputer.

Citroen Berlingo, Peugeot Partner og Renault Kangoo koster alle rundt 180.000 kroner (Berlingo koster 163.000 kroner uten ABS-bremser). De ligner på hverandre, og er en del høyere enn Matrix. De kan tilby suverene bagasjerom på rundt 600 liter, men er litt mer basic enn konkurrentene.

Bruk

Små flerbruksbiler er på mange måter en trend Renault Scenic skapte. Billligste Scenic koster 209.900 kroner, og da må du klare deg uten klimaanlegg. Du får en 95 hestekrefters motor, og seks kollisjonsputer. Scenic er litt lengre enn Matrix og har større bagasjerom.

Litt opp i pris finner vi Mercedes-Benz A140 Lang (223.700 kroner), Citroën Xsara Picasso 1,6 (221.300 kroner) og Opel Zafira GL 1,6 (239.300 kroner). Disse bilene dekker samme behov som Hyundai Matrix, men har gjennomgående litt større plass. En outsider er Suzuki Liana (229.900 kroner) som leveres med firehjulsdrift.

Enda dyrere blir flerbruksbiler som Chrysler PT Cruiser, Nissan Tino og Honda Stream som koster fra 250.000.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter

En fullverdig liten fleksibil ferdig utstyrt til 190.000 kroner er gunstig. Gode kjøreegenskaper, god plass i baksetet, greit sikkerhetsnivå og gode garantier gjør det vanskelig å komme utenom Hyundai Matrix.

Store bilder kan du se her.