Konklusjon og konkurrenter

I løpet av året er luksusklassen komplett med en helt ny modellrekke og en mengde konkurrenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er lett å få oversikten over denne klassen, men det skjer mye i løpet av året.
Mercedes-Benz S500 er en opplagt konkurrent og det vil ikke skje noen med den bilen med det første. Prisen på en S 500 starter på 1.427.900 kroner.

Test: Mercedes-Benz S500

Lexus LS 430 vil også bli beholdt som den er og koster fra kroner 1.250.000 kroner.

Test: Lexus LS 430

Nyhetene

Mest spenning knytter det seg derimot til den nye Audi A8. Den kommer til Norge ved slutten av året og vil antagelig få flere spennende nyvinninger. Skikkelige motorer ser det også ut til å bli. Les spekulasjonene om Audi A8 på denne lenken

Samme butikken vil også ha VW Phaeton fra høsten. Den vill dele noe av motor-programmet med Audi A8, men vil ikke få bensinmotor med turbo. Phaeton vill nøye se med V10 dieselmotor og W12 bensinmotor. Les mer om Volkswagen Phaeton på denne lenken.

Sist, men ikke minst kommer Jaguar med ny XJ. Denne bilen finnes det ingen opplysninger på ennå, men importøren tror den kan være på plass i Norge i løpet av senhøsten. Vi regner uansett med at dette kommer til å bli en spennende konkurrent til det noe tyskdominerte tilbudet.

Konklusjon

Det er lett å fly F-16 sa en tidligere kollega i Luftforsvaret. Det krever bare opplæring og øvelse. Det er litt det samme med BMW 745. Du får ikke full glede av denne bilen de første dagene, du må lære deg å bruke den, så blir det moro. Etter det kommer både kjøreglede og den gode følelsen av å eie en slik bil skikkelig frem. Vi har også våre ankepunkter mot iDrive, men den klarer ikke å ødelegge den gedigne følelsen det er boltre seg rundt BMW 745i.

Tekniske data finner du på denne lenken.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!