Konklusjon og konkurrenter

Hyggelig prislapp og god plass gjør Santa Fe til et fornuftig alternativ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Santa Fe er litt bredere og lavere enn konkurrentene. Det får den til å se større ut enn den egentlig er. Mange vil nok vurdere andre biler enn de vi har tatt med i vår oversikt, men både størrelse, pris og motor plasserer den sammen med de vi har tatt med.

Nissan X-trail 2.2 Tdi Sport

En fortrinn X-trail har er en sterkere motor. 2,2-literen yter 114 hestekrefter, og har et dreiemoment på 270 Nm ved 2.000 o/min. En prislapp på 355.000 kroner på X-trail betyr omtrent samme pris som Santa Fe.

Vi likte X-trail godt, og testen kan du lese her.

Land Rover Freelander TD4

En toliters dieselmotor fra BMW har gjort Freelander interessant som konkurrent. Motoren yter 112 hestekrefter, og har et dreiemoment på 260 Nm ved 1.750 o/min. Freelander koster 349.000 kroner.

Test av Land Rover Freelander TD4 finner du her.

Suzuki Grand Vitara 2.0 TDI SE

Dette er den minste av de tre konkurrentene. Den toliters dieselmotoren yter 109 hestekrefter, og har et dreiemoment på 250 Nm ved 1.750 o/min.

Vi har kjørt Grand Vitara med V6-bensinmotor, testen kan du lese her.

God konkurrent

image: Konklusjon og konkurrenter

Hyundai Santa Fe er en god konkurrent til bilene over, og mange vil nok vurdere den mot enda større biler. Med V6-motor ble Santa Fe plassert i en klasse den ikke hørte hjemme i, men med dieselmotor og en prislapp på snaue 360.000 kroner er Santa Fe blitt en kjempeutfordrer i en bilklasse som er svært populær i Norge.

Her kan du se store bilder.

Foretrekker du bensin på tanken kan du lese vår test av Hyundai Santa Fe med 2,7-liters V6-motor her.