Konklusjon og konkurrenter

Jaguar X-Type 2.0 V6 Executive fortjener de mange lovordene vi har gitt den i vår test. Men er bilen verdt 452.900 kroner?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Om X-Type 2.0 er verdt pengene sine er opptil kjøperne å bedømme, men den er dyrere enn konkurrentene. Det kommer blant annet av at skinnseter er standardutstyr, men flere av konkurrentene har også større og sterkere motorer. Uansett må du nok være mer enn litt Jaguar-tilhenger hvis du skal velge X-Type 2.0 V6.

Alfa Romeo 156 V6

Vil du ha en skikkelig rå italiener er det bare å hive seg på en Alfa Romeo 156 2.5 V6. Den yter 190 sprelske hestekrefter og har også skinn som standard til den nette sum av 464.500 kroner. Dette er prisen med manuelt gir. Automatgir fra Alfa er ikke mye å rope hurra for, slik at sekstrinnskassen som denne bilen har er den beste løsningen. Gir dette den samme gode følelsen som en Jaguar? Ja, det gjør det.

Audi A4

Audi A4 er en bil vi kan si mange lovord om og den har to modeller som ligger nært hva ytelser angår. X-Type 2.0 kan sammenlignes med både 1.8 T Multitronic og 2.4 Multitronic. Den billigste av disse med 150 hesters turbomotor og trinnløst girsystem koster fra 376.100 kroner, og 437.200 kroner med 2,4-liters V6 motor med 170 hestekrefter. Det vil si billigere og sterkere. Men gir den den samme følelsen som Jaguaren? Svaret på det enkelt. Det gjør den ikke.

BMW 320 IA

BMW 320i med automatgir koster 441.000 kroner og er dermed bare noen få tusenlapper billigere enn X-Type. BMWens rekkesekser yter 14 hestekrefter mer enn X-Type-motoren, og er også noe kraftigere når det kommer til dreiemoment. Det viktigste argumentet mot 320i A, er at bilen kun leveres med 2 års nybilgaranti og at bilen er liten i dette følget. Gir denne bilen en like god følelse som Jaguaren? Nei.

Mercedes-Benz C 200 Kompressor

Mercedes-Benz C 200 Kompressor selges for 419.900 kroner med manuelt gir, og er også billigere enn X-Type 2.0. Mercedes har i likhet med Jaguar valgt å satse på kompressormotorer, men Mercedes gjør det også på sine mindre kostbare modeller. Mercedes-Benz gir nå 3 års nybilgaranti. Gir denne bilen en like god følelse som Jaguaren? Absolutt ikke.

Volvo S60 2.0 T

Selv om det kanskje ikke er innlysende, synes vi Volvo fortjener å bli med i denne konkurrent-sammenligningen. Volvo S60 med 2,0-liters turbomotor er ingen bil å kimse av. Det som gjør bilen ekstra interessant, er prisen på drøye 398.400 kroner. Det betyr at du kan spare mye penger på å velge denne bilen fremfor X-Type. Labert utstyrsnivå og 2 års nybilgaranti taler mot Volvo. 180 hester under pansret taler for. Men Volvo gir overhodet ikke den gode følelsen som Jaguar gir.

Konklusjon

Jaguar X-Type 2.0 V6 er en fantastisk fin bil som det er herlig og sette seg inn i. Motor og girkasse innfrir ikke noe særlig, men kjøreegenskaper, finish og utstyr er overbevisende. I tillegg er bilen større enn sine konkurrenter, selv om dette ikke gjenspeiles i bakseteplass. Men det viktigste argumentet for X-Type er utseende og eksklusivitet. I tillegg til det er du sikret en bil som ikke så veldig mange har maken til. Du blir ikke en i den store mengden med en X-Type.

Du finner mer informasjon om Jaguar X-Type 2.0 V6 Executive her.