Konklusjon og konkurrenter

Mercedes-Benz, Audi og BMW operer også i denne klassen. Det er bare å foreberede seg på store tall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den firebeinte Jaguaren er kjent for gafle i seg både alligatorer og skillpadder. Vi er litt usikre på om versjonen på fire hjul klarer seg like godt mot sine bytter.

Audi RS6

En Audi RS6 starter på 1.468.000 kroner. Da får du 450 hestekrefter fra en V8-motor med to turboladere. 0-100 kilometer timen ligger rett under 5 sekunder og opplevelsene burde av den grunn stå i kø. A6 er derimot en utgående modell og vil med det første komme med en helt ny modell. Det samme skjedde også når RS4 kom på markedet. Under ett år etter ble modellen skiftet ut.

BMW M5

Her får du så å si de samme kreftene som i Jaguaren, men BMW bruker ikke lading av motoren. En ”ren” V8-motor gir deg 400 hestekrefter og 500 newtonmeter og det koster enda litt mer enn S-Type R. Prisen for en M5 er 1.316.000 kroner. Nåværende 5-serie er også en utgående modell som straks vi erstattet med en mer moderne modell.

Mercedes Benz E 55 AMG

Helt ny E-klasse stiller med klassens frekkeste motor. V8 med kompressor, 476 hestekrefter og 700 newtonmeter blir vanskelig å tukte for konkurrentene. Prisen er 1.585.300 og er betydelig mer enn for en S-Type R, men det spørs hvor viktig det er for kundene i denne prisklassen. Vi tror flere sikler på denne bilen enn en S-Type R.

Konklusjon

S-Type R er en herlig bil som overbeviser på de fleste områder, og som føles som en nesten fullkommen bilopplevelse. Tanken på at du ikke har den tøffeste i klassen er litt plagsom, men den er priset aggressivt i forhold til konkurrentene, og det er ikke en bil som du finner på et hvert gatehjørne. Ville vi kjøpt den selv? Jaguar-entusiasten vil det siden S-Type R verken er befengt med drosjestempel eller andre imageproblemer. De andre med stinn konto som blåser i slikt, går for Mercedes E 55 AMG eller venter på ny BMW M5 med V10 motor.

Tekniske data finner du på denne lenken.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!