Konklusjon og konkurrenter

Fireseters kabrioleter er et smalt marked, men det finnes likevel ganske mange biler i klassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

For å beholde et størst mulig utvalg tar vi også med noen tosetere. Selv om Audien er en fireseters kabriolet innbiller vi oss det stort sett er forsetene som blir brukt mest.

Den mest spennende fireseters konkurrenten er BMW 320Ci Cabriolet. Test av denne bilen kan du lese på denne lenken. Med det tilsvarende utstyret som Audi A4 koster den omtrent det samme.

Andre konkurrenter som noen kunne være troende å kjøpe, er Chrysler Sebring, Saab 9-3 og Volvo C70 Cabriolet. Chrysler Sebring anbefaler vi ikke, og Saab 9-3 og Volvo C70 blir snart byttet ut.

Vi kan derimot anbefale Mercedes CLK kabriolet som kommer til våren. Det blir dyrt, men det er en fin bil som garantert vil overbevise. Test av CLK 240 kan du lese om på denne lenken.

Toseterne

Velger du vekk baksetene dukker det opp en snau håndfull med lekkerbiskener. Det er Porsche Boxster, Honda S2000, Audi TT og Mercedes SLK 230. Vi synes både Audi TT og SLK har gått ut på dato. TT skiller seg fortsatt sterkt ut blant andre biler, men begynner å bli ganske dagligdags. Det samme gjelder SLK.

Porsche Boxster derimot, starter på 650.000 kroner, noe som er en del over Audi A4, men du får 50 hestekrefter ekstra, midtmontert motor, bakhjulsdrift og rå sportsbilegenskaper. Porsche Boxster kommer i høst med en lettere oppgradering av utseende og sterkere motor. Det samme gjelder Honda S2000 som egentlig er en ganske enkel bil, men som med sine 240 hestekrefter kan sjarmere hvem som helst. Denne koster fra 553.500 kroner.

Konklusjon

Audi har en solid skare med entusiaster. Til dere kan vi si at Audi A4 er en nærmest perfekt bil når det kommer til kvalitet og finish. Materialvalg, design og overganger mellom forskjellige interiørdetaljer slår de fleste. Motoren er topp, og vi liker kjøreegenskapene, men vi har fortsatt ikke vent oss til trinnløse girkasser.

Til dere som også ser på andre merker, må vi si at A4 kabriolet er så dyr at vi gjerne ville kastet øynene rett på Porsche Boxster eller BMW 320. Venter du til våren kan du også få Mercedes CLK på listen over kandidater.

Tekniske data finner du på denne lenken.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!