Konklusjon og konkurrenter

For tiden holder to av konkurrentene på med et hamskifte. Det er først til neste år vi kan finne ut hva som er heftigst i klassen.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Prisen på Audi RS6 starter på 1.468.000 kroner for en sedan. Stasjonsvognen koster 1.492.000 kroner. For dette får du en ultrakjapp bil som virkelig kan vise nesten hva som helt baklysene.

Jaguar S-Type R

Jaguaren må vi betrakte som en snill pus i forhold til Audien. Den er rask, luksuriøs og en nytelse å fordrive tiden sin i. Kompressormotor med 400 hestekrefter og sekstrinns automatisk girkasse får du i denne bilen. Den er også billigere enn en RS6. S-Type R starter på drøye 1.250.000 kroner. Den har også et design som ikke på langt nær er så oppbrukt som Audiens. Noen vil kanskje synes det er litt irriterende å bruke 1,5 millioner på en bil som i store trekk ligner en til 370.000 kroner.

TEST: Jaguar S-Type R

BMW M5

BMW bruker ikke lading av motoren. Her finner du en ”ren” V8-motor som gir deg 400 hestekrefter og 500 newtonmeter. Du har selvfølgelig litt mindre effekt enn i Audien, men prisen på M5 starter også litt lavere. Drøye 1.300.000 kroner starter en M5 på. Dagens 5-serie skal erstattes til neste år og da vil det i følge ryktene dukke opp en V10 motor i M5 utgaven.

Mercedes Benz E 55 AMG

Helt ny E-klasse stiller med klassens frekkeste motor. V8 med kompressor, 476 hestekrefter og 700 newtonmeter blir vanskelig å tukte for konkurrentene. Prisen er 1.585.300 og er ubetydelig mer enn for en RS6, men det spørs hvor viktig det er for kundene i denne prisklassen. Vi ville siklet mest på denne bilen. Da får du også en splitter ny bil som ikke blir byttet ut på mange år. Stasjonsvognen kommer til neste år og er vi heldige blir det firehjulsdrift også. Den største risikoen her er at noen setter seg inn i baksetet og vil bli kjørt til nærmeste pub.

Konklusjon

Audi RS6 er en herlig bil som overbeviser på alle områder, og som føles som en nesten fullkommen bilopplevelse. Tanken på at du ikke har den tøffeste i klassen er litt plagsom, og den har heller ikke den meste attraktive prisen. Den ligner også litt for mye på alle de andre sølvgrå A6-ene som det kryr av rundt omkring. Ville vi kjøpt den selv? Audientusiastene har nok siklet på denne bilen lenge. Hverken BMW 5-serie eller A6 er biler du skal satse på nå siden det er utående modeller. De med blanke ark og stinn konto går for det nyeste, Mercedes E 55 AMG.

Tekniske data finner du på denne lenken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer