Konklusjon og konkurrenter

Det er hard kamp i mellomklassen og det er små detaljer som skiller konkurrentene fra hverandre.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Til neste år blir mellomklassen svært velfylt med gode modeller. Da gjør også ny Opel Vectra entre som stasjonsvogn og ny Toyota Avensis er på plass.

1,8 liter

Av de bilene vi har plukket ut som konkurrenter har både Passat og Laguna kun 1,6-liters motorer. Siden Mazda 6, Citroën C5 og Ford Mondeo leveres med 1,8-litere, må de med små motorer stille seg bakerst i køen. Mondeo og C5 har i tillegg størst bagasjerom.

Under 250.000 kroner

Prisene på disse bilene er helt like. Alle koster rett under 250.000 kroner. Passat og Laguna har litt svakere motorer, og Mazda 6 har den spreksete motoren. Mazda 6 har også et veldig bra utstyrsnivå og den gir et gedigent kvalitetsinntrykk. Det er ikke knirk og ulyder å spore noe sted.

Konklusjon

Etter at Mazda 6 som sedan innfridde alle forventninger, var vi om mulig enda mer kravstore til stasjonsvognen. Kravene ble skjerpet for virkelig å være sikre på hvor god Mazda 6 er. Totalt sett mener vi dette er den beste bilen i klassen, i hvert fall frem til vi har prøvd Opel Vectra og Toyota Avensis som dukker opp som stasjonsvogn til neste år.

Les videre om utstyr og ytelser på denne lenken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer