Konklusjon og konkurrenter

Grand Cherokee 2.7 CRD Overland koster 695.000 kroner inkludert alt utstyr.

Publisert
Sist oppdatert
Konklusjon og konkurrenter


Sammenlignet med konkurrentene kommer ikke denne bilen så galt ut. Tilsvarende biler er priset uten en del av det utstyret som Overland leveres med som standard, og blir dermed en del dyrere.

Et par eksempler

BMW X5 3.0 d med automatgir starter på 772.000 kroner. Da må du i tillegg legge til elektrisk regulerbare førerseter (18.300 kroner) (Jeep har også minne), elektrisk soltak (11.700 kroner) samt noen andre småting. BMW X5 har til gjengjeld et helt arsenal med elektronikk og mange vet å sette pris på det også. Uansett må du regne med at en X5 diesel lett havner på over 800.000 kroner.

TEST: BMW X5 3.0 d A

Det samme gjelder Mercedes-Benz ML 270 CDI. Her starter prisen på 639.900 kroner, men utstyrsnivået er ikke på høyde med Grand Cherokee med samme motor. Her må du legge til blant annet både skinn og automatgir. ML 270 CDI koster til slutt også mer enn Grand Cherokee, men er i likhet med BMW X5 spekket med elektronikk.

TEST: Mercedes-Benz ML 270 CDI

Hvis vi tar med ”stort og smått” finnes også Volkswagen Touareg, Toyota Land Cruiser, Volvo XC 90, Porsche Cayenne, Lexus RX 300, Mitsubishi Pajero, Land Rover Discovery, Range Rover og Nissan Patrol. Det er med andre ord mange biler over bredt prisspekter i denne klassen.

Konklusjon

Grand Cherokee er ikke siste skrik, men er en ærlig bil som leverer det du forventer. Sterk motor, kraftig firehjulstrekk, høyt utstyrsnivå og enorm tilhengerkapasitet er det som taler for en Jeep Grand Cherokee Overland. På motsatt side er ikke amerikanere helt oppdatert på interiør og de siste duppedingsene som dagenes SUV-tilhengere liker å leke seg med. Vi synes likevel prisen gjør at Overland klarer seg bra mot stormangrepet fra Tyskland.

Tekniske data finner du på denne lenken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer