Konklusjon og konkurrenter

Micra er liten selv i småbilklassen, men tar igjen på at den lettkjørt og veldig praktisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon og konkurrenter


Vi testet fem småbiler i oktober i fjor. Her målte bilene fra 381 centimeter på den minste bilen (Hyundai Getz), til 392 centimeter på den lengste (Ford Fiesta). Nissan Micra måler ikke mer enn 372 centimeter i lengden og blir dermed av de korteste bilene i selskapet. Vi regner ikke med at Micra ville ha hevdet seg i toppen sammen med testvinneren Jazz og andremann Polo, men de tre andre kan kanskje Micra utkonkurrere.

Selv om den er liten, er det grei plass til mine 196 centimeter i forsetet. Det buede taket gjør at spesielt takhøyden blir god. Med litt anstrengelser kommer jeg også inn i baksetet, men takhøyden her er veldig begrenset. Isofix-festene er nok mer relevante her. Baksetet kan også skyves frem for maksimere plassen i bagasjerommet.

Gode priser

En Micra med enliters motor og 65 hestekrefter i Visia utgave koster 153.900 med det meste av utstyr unntatt klimaanlegg. Micra i Visia utgave har blant annet fjernbetjent sentrallås, elektrisk drevne speil, elektriske drevne vinduer, delt baksete, ISOFIX-fester på to plasser i baksetet, radio og CD-spiller og høydejusterbart ratt. Det den mangler klimaanlegg og kjørecomputer. Billigste femdørs modell med klimaanlegg er 1.2 Visia med 80 hestekrefter til 166.900 kroner.

Tekniske data finner du her.