Konklusjon og konkurrenter

Det er kanskje ingen biler som fortjener å bli sammenlignet med en 911. Den hekkmonterte boksermotoren, firehjulsdriften og alt som har med 911 å gjøre er veldig spesielt og kult.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Konklusjon og konkurrenter


De som ser etter biler i denne klassen er heldige. Testbilen koster i utgangspunktet 1.250.000 kroner og har i tillegg ekstrautstyr for 176.000 kroner.

Konkurrenter

Det er vanskelig å finne noe som er på nivå med denne bilen. Det nærmeste vi kommer er en BMW M3. Den er faktisk 250.000 kroner rimeligere også. M3 har like gode kjøreegenskaper, men har en noe annen utstråling enn 911. Vi føler at M3 er en mye mer rampete bil enn 911. Selv om 911 er rå å kjøre har den en noe mer kultivert fremtoning.

Mercedes SL og CLK 500, BMW 645, Jaguar XJR Coupe, og Audi S4 ligger også litt rundt 911, men ingen av dem har kjøreegenskaper som er i nærheten. Dette er komfortable biler som har helt andre "fordeler" enn 911.

Anbefaling

Vi synes fortsatt at Porsche 911 befinner seg i en klasse for seg. Det er helt umulig å finne tunge argumenter for ikke å ønske seg en slik bil. Er du klar for sportsligheten og de ekstreme kjøreegenskapene er det ingen vei tilbake. Vi liker også den "ordinære" Carrera 4, og hvis det er noe poeng i å spare 60.000 kroner så er den modellen også en mulighet. Uansett sett kan vi garantere en fullkommen kjøreopplevelse.

Tekniske data finner du her.

Her finner du mer Porsche-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder


  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!